Karadeniz'de çileden çıkaran vasiyet

Sinop'un Türkeli İlçesi’nde yaşayan 64 yaşındaki Bahattin Erünsal, 8 ay önce Almanya’dan kesin dönüş yaptığında küs olduğu annesi Hasibe Erünsal’ın mezarının kendisine ait evinin bahçesinde olduğunu görünce şaşkına döndü. Kız kardeşleri tarafından gömülen

Karadeniz'de çileden çıkaran vasiyet
Sinop'un Türkeli İlçesi’nde yaşayan 64 yaşındaki Bahattin Erünsal, 8 ay önce Almanya’dan kesin dönüş yaptığında küs olduğu annesi Hasibe Erünsal’ın mezarının kendisine ait evinin bahçesinde olduğunu görünce şaşkına döndü. Kız kardeşleri tarafından gömülen annesinin mezarının bahçesinden kaldırılması için savcılığa başvuran Bahattin Erünsal, "Ben annemle arazi anlaşmazlığı nedeniyle küstüm. Kardeşlerim bana annemin öldüğünü söylemediler. Almanya’dan dönünce mezarı bahçemde gördüğümde şoke oldum" dedi. 
 
Sinop’un Türkeli İlçesi Güzelkent Taşgüney Köyü’nde yaşayan 5 çocuk babası Bahattin Erünsal, Almanya’dan kesin dönüş yaptığında, küs olduğu annesi Hasibe Erünsal’ın cenazesinin, kız kardeşleri tarafından evinin bahçesine gömüldüğünü görünce şaşırdı. Annesiyle arazi anlaşmazlığı nedeniyle küs olduklarını belirten Erünsal, "Ben 40 yıl Almanya’da çalıştım. Annemle de 4 yıldır küstüm. Öldüğünü kardeşlerim bana söylemedi. Kesin dönüş yapıp 8 ay önce memleketime geldiğimde, evimin bahçesinde bir mezar gördüm. Annemin adı yazıyordu. Kardeşlerim köy mezarlığına değil, bana kızgın oldukları için benim evimin bahçesine gömmüşler. Annemin naaşının bahçemden kaldırılması ve köy mezarlığına defnedilmesi için savcılığa başvurdum. Kaymakamlığa da dilekçe verdim. Şimdi yetkili mercilerden gelecek cevabı bekliyorum" dedi.
 
 
Çocukları ve torunlarının mezardan korktuğu için evine gelmediğini belirten Erünsal, "Annemden 4 ay sonra da babam vefat etti. Onun mezarını da buraya gömeceklerdi ama ben müsaade etmedim. Babam aile kabristanlığında yatıyor. İnşallah annemi de babamın yanına defnedeceğim" diye konuştu.
 
BABAM VASİYET ETTİ
 
Babası Nuri Erünsal’ın 96 yaşında vefat ettiğini ifade eden Bahattin Erünsal’ın kız kardeşi 60 yaşındaki Fatma Taşkın, "Babam ve annem, Almanya’da yaşayan ağabeyim Bahattin ile küslerdi. Babam da ’Biz ölünce annenizi ve beni onun bahçesine defnedin’ diye vasiyet etti. Annnem 9 ay önce vefat edince biz de babamın vasiyeti üzerine onu ağabeyimin bahçesine gömdük. Ancak ağabeyim yurtdışından dönünce mezarın buradan kaldırılmasını istedi. Annemden 4 ay sonra da babam vefat etti. Babamın buraya defnedilmesini istemeyince biz de aile kabristanlığına gömdük. Şimdi ağabeyim annemin de mezarını buradan kaldırmak istiyor. Biz kaldırılmasını istemiyoruz. Ama kanun ne derse ona da uymak zorundayız. Keşke işler bu noktaya gelmesiydi. Annem mezarında rahat uyusun" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel