Karadeniz'de 7 ülke ne için yarıştı?

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Uluslar arası Tulum ve Müzik Festivali kapsamında 7 ülke en hızlı çay içmek için yarıştı. Festivalin 5. Gününde Rize’nin Çayeli ilçesinde performans gösterimi için gelen ülkeler ilk önce Çayeli Kaymakamı Abdullah Ayaz ve Çayeli Bel

Karadeniz'de 7 ülke ne için yarıştı?

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Uluslar arası Tulum ve Müzik Festivali kapsamında 7 ülke en hızlı çay içmek için yarıştı. 

Festivalin 5. Gününde Rize’nin Çayeli ilçesinde performans gösterimi için gelen ülkeler ilk önce Çayeli Kaymakamı Abdullah Ayaz ve Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır’ı makamında ziyaret ederek ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etti. İlçenin Belediye meydanında kurulan sahnede meydanı dolduran kalabalığa kendi ülkelerine has halk oyunları gösterilerini sunan dansçılar katılımcılardan yoğun alkış aldı.

400.20120710093712.jpg

Gecenin finalinde yer alan en hızlı çay içme yarışması ise renkli görüntülere sahne oldu. Hür ülkeyi temsilen aralarından sadece bir kişinin katıldığı yarışmada, yarışmacılar kendilerine verilen 5 bardak sıcak çayı 3 dakikalık süre içerisinde içmeye çalıştı. Oldukça heyecanlı geçen çay içme yarışmasında yarışmaya katılan ülkeler adeta birbirleriyle yarıştı.

66.20120710093746.jpg

Belirtilen süre dolduktan sonra jüri tarafından kontrol edilen bardaklar sonucunda en çok çayı içen Gürcistan birinci olurken, Türkiye ikinci ve festival kapsamında Artvin’in Arhavi ilçesinde düzenlenen güzellik yarışmasında birinci olan Osetya çay içme yarışmasında üçüncü sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler