Karadeniz Uşakları'nın yeni hedefi

 Karadeniz Uşakları Kolbastı Ekibi, 2010 yılında elemanları Adem Aşık tarafından kırılan dünya kolbastı rekorunu bu sefer ekip olarak kırmayı hedefliyor. Karadeniz Uşakları Grubu Sanat Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Engin Erşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada,

Karadeniz Uşakları'nın yeni hedefi

 

Karadeniz Uşakları Kolbastı Ekibi, 2010 yılında elemanları Adem Aşık tarafından kırılan dünya kolbastı rekorunu bu sefer ekip olarak kırmayı hedefliyor.

 
Karadeniz Uşakları Grubu Sanat Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Engin Erşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Guinness Dünya Rekorları Türkiye Denemeleri etkinliğinin Trabzon ayağında, bir alışveriş merkezinde düzenlenen rekor denemesinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maçka Meslek Yüksekokulu öğrencisi ve Karadeniz Uşakları kolbastı ekibi üyesi Adem Aşık'ın 320 adımla rekor kırdığını anımsattı. 


Aradan geçen 2 yıl boyunca çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve yeni rekorlara imza atmak istediklerini vurgulayan Erşen, şöyle devam etti: 


''Kolbastı, küreselleşen dünyamızda, tutkunun ve enerjinin dansıdır. Doğası ve varlığı itibariyle bireysel farklılıkları, doğaçlamayı ön planda tutan, son derece hareketli, estetik ve felsefi derinliği olan bir oyundur. Dans, ritmi ve temposuyla ilgi çekiyor, akıllara durgunluk veren bir hızda oynanıyor. Bir dakikada 320 adımla bu oyun rekorlar arasında yer aldı. Rekorumuzu bu kez ekip olarak geliştirmek istiyoruz.'' 
     
Bireysel rekor ekip olarak geliştirilecek

     
Rekorun kırılmasının çok zor olduğunu dile getiren Erşen, ''Ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bireysel olarak kırılan rekorun takım olarak kırılması çok ama çok daha zor ancak ekibimiz dakikada 320 adımı 340 adıma çıkaracak beceriye ve birikime sahip'' dedi.


Engin Erşen, rekor denemesi sırasında adımların ve ritmin tam olarak yansıtılması gerektiğini belirterek, ''Bu nedenle ekimiz çok titiz bir çalışma gerçekleştiriyor. Rekor için en az 3 ay aralıksız çalışılması lazım. Çalışmalarımızı tamamladığımız andan itibaren rekor denemesi için başvuruda bulunacağız. Guinness yetkilileri onayladığı zaman da çıkıp rekoru kırmaya çalışacağız'' diye konuştu. 
     
Bir dakika 320 adım atılmıştı
     
Trabzon'da Guinness World Records Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Türkiye Hakemi gözetiminde rekor denemesi yapan Adem Aşık, ''En hızlı kolbastı dansı, 1 dakikada en çok adım'' rekorunu kırmak için bir alışveriş merkezinde oluşturulan alanda 1 dakika boyunca kolbastı oynamıştı.

 
Sabit kamera tarafından kaydedilen oyun, daha sonra ağır çekimde izlenerek adımları sayılan Adem Aşık'ın en az 230 adım atması halinde ulaşabileceği rekoru 320 adımla elde ettiği ve bu alanda dünya rekorunun sahibi olduğu belirlenmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel