Karadeniz patlayacak diyen ünlü profesöre sert cevap "Celal Şengör saçmalıyor"

Karadeniz'in aşırı gaz birikimi nedeniyle "patlayabileceği" ve çevresindeki 60 kilometrelik alanda oksijen soluyan hiçbir canlının hayatta kalamayacağını öne süren Celal Şengör'e sert cevap geldi.

Karadeniz patlayacak diyen ünlü profesöre sert cevap "Celal Şengör saçmalıyor"

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Rektör Yardımcısı ve Harita Mühendisliği Profesörü Hakan Kutoğlu, ünlü yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'ün Karadeniz ile ilgili dikkat çekici açıklamalarına tepki gösterdi. Şengör, Karadeniz'in aşırı gaz birikimi nedeniyle "patlayabileceği" ve çevresindeki 60 kilometrelik alanda oksijen soluyan hiçbir canlının hayatta kalamayacağını öne sürmüştü.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Kutoğlu, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, Şengör'ün bu açıklamalarını "şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanmak" olarak nitelendirdi. Karadeniz'de zaten 300 metreden itibaren hidrojen sülfür varlığı nedeniyle yaşamın olmadığını belirten Kutoğlu, Şengör'ün iddialarını destekleyen herhangi bir bilimsel verinin bulunmadığını vurguladı. Kutoğlu, Şengör'ün sözlerinin medyatik kalabilmek için söylendiğini ve kimyasal bir olay olan bu durumun Şengör'ün uzmanlık alanı dışında olduğunu ifade etti.

celal-sengor.webp

Celal Şengör ise, Karadeniz'in içerisinde biriken gazların giderek arttığını ve bu gazların bir gün yüzeye çıkarak büyük bir felakete neden olabileceğini savunmuştu. Şengör, bu konuda herkesin bilgi sahibi olduğunu ve bölgede yerleşim kurulmasının yanlış olduğunu dile getirmişti. Ne zaman patlayacağı konusunda net bir tahminde bulunamayan Şengör, oksijenli kısmın giderek azaldığını ve bu durumun birkaç yüzyıl sonra patlamaya yol açabileceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler