Karadeniz kadınları kışa hazırlanıyor

Serenderleri mısır, kuru fasulye, turşu, biber, lahana kurusu, reçeller, meyve ve sebze konserveleriyle doldurmaya başlayan Karadeniz kadınları, kendi yiyeceklerinin yanı sıra havyalarını da düşünerek samanlıklarını yayla ve köylerinden biçtikleri ot ile

Karadeniz kadınları kışa hazırlanıyor

Serenderleri mısır, kuru fasulye, turşu, biber, lahana kurusu, reçeller, meyve ve sebze konserveleriyle doldurmaya başlayan Karadeniz kadınları, kendi yiyeceklerinin yanı sıra havyalarını da düşünerek samanlıklarını yayla ve köylerinden biçtikleri ot ile dolduruyor. 

Kış hazırlıklarını sürdürdüklerini söyleyen Esma Canik, “Şu anda kış hazırlıklarımız sürüyor. Turşumuzu, fasulye, biber ve meyve kurularını bitirdik. Şimdi konservelerimizi tamamlıyoruz. Hazırlıklarımız bitmek üzeredir. Kendim üretip kendim hazırlıyorum. Yıllardır bunu yaparız. Kışın ise bu yaptıklarımı afiyet ile tüketiriz. Biz çalışmayı seviyoruz. Hiç boş duramam. Pazardan da kolay kolay bir şey almayız.

Ekmeğimizi burada sobada yaparız, sebze ve meyveleri tarlamızdan toplarız. Köyde yaşamak çok güzel” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler