'Karadeniz kadını her işi başarır'

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, Erdoğdu Toplum Merkezi'ni ziyaret ederek, Etnografya Turizm Hasır Evleri Projesi kapsamında eğitim alan kadınlarla görüştü. Bayan Kızılcık burada yaptığı konuşmada "Karadeniz kadının başaramayacağı i

'Karadeniz kadını her işi başarır'

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, Erdoğdu Toplum Merkezi'ni ziyaret ederek, Etnografya Turizm Hasır Evleri Projesi kapsamında eğitim alan kadınlarla görüştü. Bayan Kızılcık burada yaptığı konuşmada "Karadeniz kadının başaramayacağı iş yok" dedi.

Ziyarete, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, Trabzon Vali Yardımcıları eşleri katıldı.

Hasır örgü bilezik örmeciliği ve kazaziye alanında eğitim alan kursiyerlerin proje hakkında düşüncelerini alan Bayan Kızılcık, kadınlar tarafından yapılan eserleri de yakından inceledi.

Bir kursiyerin isteği üzerine Bayan Kızılcık, hasır bilezik örgüsünün yapımını da denedi.

Bayan Kızılcık, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında 18 kadının almış olduğu eğitimin, kadınların becerilerinin artması ve turizme destek olunması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Trabzon'un tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerin tüm dünya tarafından bilinmesi gerektiğini ifade eden Bayan Kızılcık, "Projenin hazırlanmasında katkıları olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Proje kapsamında kadınlarımız boş zamanlarını değerlendiriyor ve aynı zamanda ilimizin güzelliklerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını da sağlıyorlar. İstanbul'da gerçekleştirilen EMİT Fuarına da katılarak ilimizin yerel ürünlerinin tanıtımını sağladılar. Proje sonunda kadınlarımız önemli bir sanat sahibi olarak buradan ayrılacaklar. Bir kez daha görülüyor ki Karadeniz kadınına destek verildiğinde başaramayacağı şey yok" dedi.

Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanı Sosyolog Esengül Kibar da, 18 kursiyere hasır ve kazaziye alanında modern tasarımlar oluşturulması adına eğitimler verildiğini belirterek, ayrıca kursiyerlere 3 ay süresince turistler ile iyi iletişim kurmaları içinde İngilizce eğitim verilmekte olduğunu kaydetti.

Bayan Kızılcık, daha sonra saf gümüşün örülme işlemini yapan Çıkrık Makinesi'ni de inceledi.

Hazırlanan eserlerin Berlin ve Moskova'da düzenlenecek turizm fuarlarında da teşhir edileceği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel