Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali

Trabzon'da, AB Türkiye Delegasyonu'nun desteği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi organizasyonuyla 3. AB- Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali yarın başlayacak. TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakub Karbuz, AA muhabirin

Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali

Trabzon'da, AB Türkiye Delegasyonu'nun desteği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi organizasyonuyla 3. AB- Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali yarın başlayacak.

 
TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakub Karbuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Trabzon Sinema Derneği
 
(SİNEZON), Kadın Erkek Birlikte Sosyal Eşitlik Derneği (KEBSED), Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği (KARKAD-DER) ve Belgesel Sinemacılar Birliği'nin de desteğiyle gerçekleştirilecek festivalde 7 belgesel filmin gösterileceğini belirtti.
 
Festival kapsamında oluşturdukları Belgesel Film Atölyesi ile Karadeniz kadınının üretken, girişimci ve becerikli yanlarına vurgu yapmayı amaçladıklarını ifade eden Karbuz, şunları belirtti: 
 
Tonya'da bir grup yaşlı köylü kadının yaşantılarını anlatan belgesel film çektiğini dile getiren Karbuz, "Tonyalı kadınlar belgeselde kendilerini anlatıyorlar. Avrupa Birliği'nin temel önceliklerinden biri kadın erkek eşitliğini sağlamak. Mesajımızın temeli Karadeniz insanının geleneğinde de olan kadın erkek eşitliği vurgusunu öne çıkarmak" dedi.
 
Karbuz, Tonya ilçe merkezi ve Kaleönü köyünde kadınların üç gün çekim yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti: 
 
"Çekimlerin tamamını köylü kadınlar gerçekleştirdi. Yaşadıkları sorunları dile getiren kadınlar, kendilerinin çalışmasına rağmen erkeklerin kahvehanede oturduğunu belirttiler. Belgeselde kadınlar bir ara ilçe merkezindeki bir kahvehaneye giderek burada oturan erkeklere tepki gösterdiler.
 
Bu yıl ikincisi çekilen belgesel filmin yönetmenliğini 71 yaşındaki Hanife Baykan, ses asistanlığını 72 yaşındaki Sebahat Şanlı ve kameramanlığı da 45 yaşındaki Ayşe Uzun Yağız gerçekleştirdi. Belgeselde kadınların kahvehanede oyun oynayan erkeklerle yaşadıkları diyaloglar da yer alıyor. Çok güzel bir belgesel çalışması oldu."
 
3. AB - Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali Trabzon'da Lara Sineması'nda 8 Mart'ta saat 19.00'da köylü kadınların çektiği filmin galası ile başlayacak ve üç gün sürecek. Festivalde Türkiye ve Avrupa'dan 7 belgesel film sanatseverlerle buluşacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler