'Karadeniz isyandadır'

SİNOP'a gelen Karadeniz İsyandadır Platformu üyeleri, nükleer santralin yapılacığı bölgede kamp kurup halkla bir araya geldi. Grupta bulunan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Bu ortamı Meclis Genel Kurulu'nun ceylan derisi koltuklarına bin kere terci

'Karadeniz isyandadır'
SİNOP'a gelen Karadeniz İsyandadır Platformu üyeleri, nükleer santralin yapılacığı bölgede kamp kurup halkla bir araya geldi. Grupta bulunan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Bu ortamı Meclis Genel Kurulu'nun ceylan derisi koltuklarına bin kere tercih ederim. Buraya nükleer santral kurulmaması için elimden gelen mücadeleyi yapacağım" dedi.
 
Karadeniz Bölgesi'nde nükleer santral ve HES kurulacak olan bölgelere giderek halkı bilinçlendirmeye çalışan Karadeniz İsyandadır Platformu üyeleri dün akşam Sinop'a geldi. 30 Ağustos'ta Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde başladıkları halkı bilinçlendirme gezileri kampsamında Kastamonu'nun Amasra İlçesi'nde devam eden platform üyeleri, dün akşam saatlerinde de Sinop'a gelerek nükleer santral yapılacak olan bölgede kamp kurdu. 
 
 
bc7e77db91ca87b61c9c76b6d9ad8bd4.jpg
 
Bu sabah da Sinop Nükleer Karşıtı Platformu üyeleriyle ve bölgede yaşayan halk bir araya geldi. Sinop Nükleer Karşıtı Platformu adına konuşan Zeki Karataş, nükleer ve termik santrallerin Sinop’a hiçbir katkı sağlamayacağını belirterek, "Termik santralin ortaya çıkartmış olduğu karbondioksit, kükürt gibi oksitler görülebilir kirli bir etkisi var. Ama nükleerde radyasyonu görme şansınız yok. Havaya temiz bir bulut çıkıyor gibi algılayıp nükleere razı etmek gibi bir yöntem izleniyor. İkisinin de bacadan çıkarttığı gaz zehirli gazdır. Biri görünen kirlilik. Diğeri görünmeyen kirlilik. Bu bölgede nükleer santral yapılması halinde bu güzellikler yok olacak" dedi.
 
 
eba13bcd8086bc3dff1799cc13a21982.jpg
 
Karadeniz İsyandadır Platformu'na gezinin başından itibaren destek veren ve onlarla birlikte olan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise "Aranızda olmaktan onur duyuyorum. Bu ortamı Meclis Genel Kurulu'nun ceylan derisi koltuklarına bin kere tercih ederim. 24'üncü dönem milletvekili olarak Meclis'e girdiğimizde yasama çalışması yapacağımızı sanıyorduk. Bir hafta sonra yanıldığımızı anladık. Ortada bir parlamenter demokrasi falan yok. Orada tutanağa girsin diye yasa teklifi veriliyor, tutanağa girsin diye konuşma yapılıyor. Bu yüzden biz sokakta olmaya çalışıyoruz. Sinop’taki mücadele için Meclis'te elimden geleni yapacağım. Sinop’a bence nükleer santral kurulamayacak. Bunu engelleyeceğiz" diye konuştu.
 
Karadeniz İsyandadır Platformu'nun bundan sonraki durağının Ordu'nun Fatsa İlçesi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel