Karadeniz fındığı Almanya'yı vurdu

Almanya'daki dünyaca ünlü çikolata üreticileri, Türkiye’de bu sene fındık üretiminin düşmesi ve fiyatların yükselmesi nedeniyle zor durumda kaldı. Reyonlarda öğütülmüs fındık tükenirken, çikolata üreticilerinin ciddi sıkıntı yaşadığı açıklandı. Almanya Şe

Karadeniz fındığı Almanya'yı vurdu
Almanya'daki dünyaca ünlü çikolata üreticileri, Türkiye’de bu sene fındık üretiminin düşmesi ve fiyatların yükselmesi nedeniyle zor durumda kaldı. Reyonlarda öğütülmüs fındık tükenirken, çikolata üreticilerinin ciddi sıkıntı yaşadığı açıklandı. Almanya Şekerleme Sanayi Birliği (BDSI) Sözcüsü Solveig Schneider, “Alman şekerleme sanayisi şirketlerindeki durum çok kritik. Fındığın kullanıldığı çikolata ve kurabiyeler üreten şirketler zor durumda” dedi.
 
YÜZDE 75’İ TÜRKIYE’DEN
 
Almanya'ya geçen yıl ithal edilen 102 bin ton fındığın yaklaşık yüzde 75’inin Türkiye’den ithal edildiğine işaret eden Schneider, Noel Bayramı’nda yapılan kurabiyelerde fındık yerine artık badem kullanılmaya başlandığını söyledi. Çikolata üreticisi Ritter Sport Şirketi Basın Sözcüsü Thomas Feger, fındıklı çikolatanın yüzde 23’ünün fındıktan oluştuğunu, tek bir ürün satan aile şirketi olarak fiyatın iki kat yükselmesini uzun vadede kaldırmalarının zor olduğunu belirtti.
 
KURAKLIK VE DON ETKILEDI
 
Sorunun gelecek rekolteye kadar süreceğine işaret eden Feger, bu sürenin uzamasından endişe ettiklerini belirtti. Kalite açısından fındığın büyük bir bölümünü Karadeniz Bölgesi’nden getirdiklerini belirten Feger, kaliteyi düşürmemek için eski stoklardan da fındık satın almadıklarını kaydetti. Türkiye’de bu yıl yaşanan kuraklık ve don, fındık üretimini etkilemiş, bu sene rekolte geçen yıla göre önemli miktarda düşmüş ve fiyatlar da artmıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel