Karadeniz Bölgesi'nde bir ilk!

Samsun’da proje alanında uzman 20 eğitimci bir araya gelip, Proje Araştırma Geliştirme Eğitim Merkezi (PARGEM) adı altında dernek kurarak Karadeniz Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştirdi.Türkiye’de sayılı, Karadeniz Bölgesi’nde tek olma özelliği taşıyacak ol

Karadeniz Bölgesi'nde bir ilk!

Samsun’da proje alanında uzman 20 eğitimci bir araya gelip, Proje Araştırma Geliştirme Eğitim Merkezi (PARGEM) adı altında dernek kurarak Karadeniz Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştirdi.

Türkiye’de sayılı, Karadeniz Bölgesi’nde tek olma özelliği taşıyacak olan 20 öğretmeninin bir araya gelerek hayata geçirdiği Proje Araştırma Geliştirme Eğitim Merkezi Derneği, tüm bireylerin yaşam kalitesini arttırmak amacıyla projeler üretip, seminer ve eğitimler düzenleyecek.

Türkiye’de proje üzerine kurulan birkaç dernek bulunduğunu, PARGEM’in Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk proje derneği olma özelliğini taşıdığını ifade eden Kılıçarslan Ortaokulu Müdürü ve Proje Araştırma Geliştirme Eğitim Merkezi Derneği Başkanı Civan Çelik, derneğin tüzüğünün tamamen proje ve eğitim üzerine şekillendiğini söyledi.
Dernek hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Civan Çelik, “Proje mantığının Türkiye’de ve Samsun’da tüm disiplinlerde kabul görmesini ve her sektör için proje yönetim bilincinin arttırılmasıdır. Ulusal ve uluslararası düzeydeki yenilikçi eğitim ve proje anlayışıyla bireylerin tanıştırılması, toplumu oluşturan tüm bireylerin yaşam kalitesini arttırmak amacıyla projeler, seminer ve eğitimler düzenlenmesi, toplumu oluşturan tüm fertlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlanması. Demokrasi kültürü yerleşmiş, bir toplum hayatının gelişimi için demokratik değerlerin projeler yoluyla bireylere ve sosyal guruplara ve toplumun tüm kesimlerine kazandırılması. Toplum içindeki dezavantajlı bireylerin ve sosyal gurupların toplumla uyumunun sağlanması hedefleniyor” dedi.

Dernek yönetiminin ve üyelerinin eğitimci ve eğitim yöneticisi olduğunu hatırlatan Çelik, “Projeler ve pek çok eğitim konusunda deneyime sahip olduk. Son 5 yıldır Samsun’da üretilen pek çok proje üyelerimiz tarafından gerçekleştirildi. Kaymakamlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte pek çok çalışma yürüttük. Kurduğumuz dernek ile bunu bir ekibe dönüştürdük. Ayrıca, kişisel gelişim ve kariyer eğitimleri, mesleki eğitimler, proje yönetimi ve döngüsü, AB hibe programları Erasmus, TÜBİTAK proje yarışmaları, TÜBİTAK bilim fuarları, bakanlıkların ve diğer kuruluşların yürüttüğü hibe programları konusunda yeterli deneyim ve donanıma sahibiz” diye konuştu.

Türkiye ve Samsun derecelerinin bulunduğunu ifade eden Çelik, “Derneğimiz hem bireysel hem de kurumsal olarak danışmanlığa, desteğe ve ortaklığa hazır. Samsunumuza ve Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ederim” açıklamasında bulundu.

basliksiz-1.20140221101722.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel