Kanuni'ye Türkiye'den vefasızlık!

Her Yıl 8-9 Eylül tarihleri arasında Macaristan’ın Zigetvar şehrinde Zrinyi günleri adı altında cihan padişahı Trabzonlu Kanuni Sultan Süleyman anılmakta.8-9 Eylül 2012 tarihleri arasında Zigetvar’da Kanuni Sultan Süleyman yine anıldı. Ülkemiz adına bir e

Kanuni'ye Türkiye'den vefasızlık!

Her Yıl 8-9 Eylül tarihleri arasında Macaristan’ın Zigetvar şehrinde Zrinyi günleri adı altında cihan padişahı Trabzonlu Kanuni Sultan Süleyman anılmakta.

8-9 Eylül 2012 tarihleri arasında Zigetvar’da Kanuni Sultan Süleyman yine anıldı. Ülkemiz adına bir elin parmakları kadar insanın Cihan Padişahını ziyaret etmemesi ise Zigetvar’da yaşayan Türkleri çok üzüyor. Zigetvar’da yaşayan Türkler, “1994 yılında Zigetvar kentinde açılan Türk-Macar dostluk parkına T.C Macaristan Büyükelçiliğinden kimsenin olmayışını manidar bulmamak gerçekten çok düşündürücü.
 
Hem de park alanının Türkiye Cumhuriyetine ait olmasına rağmen… Trabzon Belediyemizden mehteranı sordular bize… Sizler burayı almak için mehteranla gelmemiş miydiniz dediler. Padişahınız sizden beklemez mi şimdi bir fetih marşı dediler. Konuşamadık, diyecek kelime bulamadık, sözcükler ilk defa anlamlı bir şekilde tıkandı boğazımıza. Gelmemelerini açıklayamadık. Eleştiri yapmak da çok önemli bir durum değildi. Çünkü bu siyaset-üstü, düşünce-üstü bir olaydı.” şeklinde Konuştular.
 
Sorumluluğu her şeyden ağır olduğunu söyleyen Zigetvar halkı “Yurt dışında kendi toprağımıza gitmiyoruz, cihan padişahımızı anmıyoruz, toprağına su döküp, bir Fatiha okuyamıyoruz. Cihan Padişahının İç organlarının Zigetvar’da gömülü olduğunu kaç kişi bilir. Kalbi orda kaldı padişahımızın…
 
Ancak bugün itibariyle bu ziyaretsizlik belki gözyaşlarının akmasına imkân vermedi, göremedik ama kalbinin kırıldığını tüm benliğimizle hissettik. 624 yıl dünya tarihinde egemenlik süren Devleti Aliye’nin zirve padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın dünyayı titrettiği yıllarda kaçımız mezarının başında titreyebiliyoruz ki… Kaçınız titrediniz ki… Titreyemedik” duygularını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler