Kanuni Trabzon’dan dertli..

Trabzon'da doğup büyüyen cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın adına kurulu bulunan Kanuni Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki İl Genel Meclisi'ndeki konuşmasında “ Kanuni”yi dünyaya tanıttık, Trabzon'a tanıtamadık” diye dert yandı.Meclisin dünkü toplantı

Kanuni Trabzon’dan dertli..


Trabzon'da doğup büyüyen cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın adına kurulu bulunan Kanuni Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki İl Genel Meclisi'ndeki konuşmasında “ Kanuni”yi dünyaya tanıttık, Trabzon'a tanıtamadık” diye dert yandı.Meclisin dünkü toplantısını AK Partinin siyaset akademisi öğrencileri de takip etti..

Trabzon İl Genel Meclisi'nin dünkü toplantısında üç ayrı konuda  sunum yapıldı. İlk sunumu, Kanunu Vakfı yönetimi yaptı. Vakıf Başkanı Prof.Dr. Ali Baki, vakıf yöneticileri ile birlikte katıldığı meclis toplantısında ilginç bir serzenişte bulunarak “Dünya Kanuni'yi tanıyor ama Trabzon hala tanımıyor” dedi. Vakfın zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından zamanın Valisi Alaaddin Yüksel”e kurdurulduğunu anlatan Baki, “İspanya ve ABD Parlamentosunda   Kanuni'nin kanun yaptığı için tablosu  var ama biz hala Trabzon”da Kanuni'nin doğup büyüdüğünü bile anlatabilmiş değiliz” dedi.

Vakfın yöneticilerinin  büyük özverisi ile çalıştığını belirten Baki “Elbette ilk kurulduğu günden bu güne önemli mesafeler kat ettik ama inanın kanuni Trabzon'a bu haliyle dargın” dedi. Vakfın eski başkanlarından  İl Genel Meclisi eski başkanı Ahmet Aslanoğlu da vakfın özellikle kanuni evi olarak tesbit edilen bugünkü binasını almak için iğne ile kuyu kazdıklarını belirterek “Kanuni gibi bir değeri Trabzon daha aktif olarak sahiplenmeli, anlatmalı dedi.

Baki, İl Genel Meclisi kararı ile, Kanuni'nin şiirlerinden oluşan iki cilt kitap bastıklarını da belirterek “Bu anlamda İl Genel Meclisi üzerine düşeni yaptı bütün meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

PRATİK DERS

Öte yandan İl Genel Meclisi'nin dünkü toplantısını AK Partinin siyaset akademisinin öğrencileri de takip etti. İl Genel Meclisi'nin teorik çalışmaları konusunda ders alan siyaset akademisinin öğrencileri bu kez meclisin pratik olarak nasıl çalıştığını da yaşayarak gördüler.

MART AYI RAPOR

Bu arada meclisin dünkü toplantısında İl Özel  İdaresi Genel Sekreterliği'nin Mart ayı çalışma raporunu sunuldu. Raporu, Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Tandoğan sundu. Tandoğan Trabzon'un iklim koşullarına göre çalışma sezonuna girdiğini ve yatırımların planlanan zamanda yapılması ile ilgili olarak da yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini belirtti..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel