Kanuni Bulvarı'nın temeli atıldı

Trabzon'un güneye açılmasında önemli bir koridor olacak Kanuni Bulvarı'nın temeli atıldı. Soğuksu Mahallesi Huzurevi yanında 900 metrelik ilk etabının yapımına başlanan yaklaşık 20 kilometrelik Kanuni Bulvarı, 4 yılda bitirilmesi planlanıyor. Trabzon Vali

Kanuni Bulvarı'nın temeli atıldı

Trabzon'un güneye açılmasında önemli bir koridor olacak Kanuni Bulvarı'nın temeli atıldı. Soğuksu Mahallesi Huzurevi yanında 900 metrelik ilk etabının yapımına başlanan yaklaşık 20 kilometrelik Kanuni Bulvarı, 4 yılda bitirilmesi planlanıyor. 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yaptığı konuşmada, Kanuni Bulvarı'nın Trabzon'un onur projelerinden birisi olduğunu söyledi. Trabzon'un her yönden hem altyapı anlamında hem beşeri hem kültürel anlamda ciddi bir değişimi yaşamakta olduğunu belirten Kızılcık, "Trabzon'umuzun büyümesi, büyükşehir olması ve gelişmesinden bahsediyorsak, şehrimizin kuzeyi deniz olduğu için güneye açılma zorunluluğu vardır. Bu açılmada Kanuni Bulvarı son derece önemli fonksiyon görecek, ilk planlamalara göre 100 bin insanımızın bu alana yerleşmesine imkan sağlayacaktır. " diye konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yaklaşık 20 kilometrelik Kanuni Bulvarı'nın üçer şerit gidiş gelişi ile başlatmanın mutlu gününü yaşadıklarını belirtti. Göreve başladığı günden beri en çok kıvanç duyduğu günlerden birisini yaşadığını söyleyen Gümrükçüoğlu, "Biz Trabzon Belediyesi olarak başkalarının hayallerinin bile tahmin edemediği büyük adımları hayallerinin bile kurgulayamadığı zaman içinde gerçekleştiriyoruz. Trabzon çok daha iyilerine layık. " dedi.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Trabzon'un bulunduğu coğrafi konum itibariyle karayolu, havayolu, denizyolu ulaşımı ile, bölgesel, ulusal ve uluslar arası ulaşımda bir kavşak konumunda bulunduğunu anlattı. Turhan, denizyollarının ve havayolunun bağlantısını sağlayan karayollarının yoğun bir şekilde kullanıldığı Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Erzurum yolu güzergahları her geçen gün artan trafik talebini karşılamakta zorlandığına işaret ederek, "Bu göz önünde bulundurularak Trabzon'a yüksek standartlı ve yüksek kapasiteli bir yolun yapılması gündeme gelmiştir. " dedi.

Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon şehir geçişindeki trafik hacminin 40 bini aştığını ifade eden Turhan, projenin teknik özelliklerine ilişkin şu bilgileri verdi: "Toplam uzunluğu 20 kilometreye yaklaşan, 10 adet köprülü kavşak, 4 adet hemzemin kavşak, 3 adet tünel, bir adet viyadük ve üç adet köprüyü de bünyesinde bulunmaktadır. Üç gidiş, üç geliş trafik şeridine sahip olan projede 5 metre genişliğinde sağlı, sollu yaya kaldırımı bulunmaktadır. "

Temel atma törenine, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Vali Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Trabzon milletvekili adayları ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından Akçaabat'ın Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci'nin dua yapmasını takiben kurban kesilerek Kanuni Bulvarı'nın temelleri atıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel