Kanuni Bulvarı ihale edildi!

Trabzon’u güneye açacak olan, ‘Altın Gerdanlık’ olarak adlandırılan Kanuni Bulvarı Projesi Karayolları tarafından ihale edildi. 17 km uzunluğundaki dev ihaleyi 455 Milyon TL’ye Artvinli Mehmet Nazif Günal’ın sahibi olduğu MAPA İnşaat aldı.TRABZON’U BÜYÜTE

Kanuni Bulvarı ihale edildi!

Trabzon’u güneye açacak olan, ‘Altın Gerdanlık’ olarak adlandırılan Kanuni Bulvarı Projesi Karayolları tarafından ihale edildi. 17 km uzunluğundaki dev ihaleyi 455 Milyon TL’ye Artvinli Mehmet Nazif Günal’ın sahibi olduğu MAPA İnşaat aldı.

TRABZON’U BÜYÜTECEK

Adeta dağ ile deniz arasına sıkışarak  beton yığını haline gelen  Trabzon’un nefes almasını sağlayacak ve güneye açacak olan ‘Altın Gerdanlık’ olarak adı konan Kanuni Bulvarı Projesi, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildi. 530 milyon TL ile ihaleye çıkan dev projeyi 455 milyon TL’ye Artvinli hemşehrimiz Mehmet Nazif Günal’ın sahibi olduğu ünlü MAPA İnşaat kazandı.

al.jpg

17 KM UZUNLUĞUNDA

Yapımına en kısa zamanda başlanacak olan Kanuni Bulvarı projesi Akyazı’dan Akoluk’ a

Temeli 2011 yılında atılan ve seçim dönemi Trabzon kamuoyuna "Trabzon'un gerdanlığı" olarakta duyrulan kanuni bulvarının 4 yılda bitirileceği belirtilmişti.

Kanuni Bulvarı'nın geçiş güzergahlarını videodan izlemek için Tıklayınız...

haber61

kadar 17 km uzunluğunda olacak. Proje kapsamında Akyazı’da 2 bin 300 metre uzunluğunda, Boztepe ve Akoluk arasında ise 800 metre uzunluğunda tünellerin yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda Karayolları proje güzergahındaki belediyelere yol geçişlerinde  imar yapılaşmasına ruhsat verilmemesi yönünde yazı gönderdi.

Her şey Trabzon için

Trabzon için büyük işlerin altına imza atan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  Kanuni Bulvarı Projesi’nin Trabzon için hayati önem taşıdığını belirterek “Bu proje  marka şehir olmayı hedefleyen Trabzon’u daha da büyütecek. Akyazı projesiyle de bütünleştiği zaman muhteşem bir tablo ortaya çıkacak. Trabzon’umuz için önüne gelen her projeye ‘Evet’ diyen Sayın Başbakan’ımıza teşekkür ediyoruz. Her şey Trabzon için” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel