Kan bağışına ilgi büyük

Türk Kızılayı Samsun Şubesi'nce Çarşamba ilçesi Tarihi Köprü girişinde devam eden kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.  Kan bağışı için ilçede bulunan Kızılay aracında görevli Doktor Nurettin Erol Uyar, "Çarşamba'daki kan bağışlarınd

Kan bağışına ilgi büyük
Türk Kızılayı Samsun Şubesi'nce Çarşamba ilçesi Tarihi Köprü girişinde devam eden kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 
 
Kan bağışı için ilçede bulunan Kızılay aracında görevli Doktor Nurettin Erol Uyar, "Çarşamba'daki kan bağışlarından çok memnunuz. Kan bağışçısı konumundaki donörlerimizin kan vermek için gelmeden önce dikkat etmeleri gereken konu, sabah tok karnına gelmeleri, gece uykusuz ve yorgun olmamaları ve ayrıca geceden alkol almamış olmaları gerekir. Biz kan vermek isteyenlerin sağlıklı olup olmadıklarını burada muayenelerini yaparak sağlıklı bir şekilde kan vermelerini sağlıyoruz. Çarşamba'da kan bağışına ilgi büyük. Günde 20-30’dan aşağıya düşmemek üzere kan bağışı oluyor” dedi. 
 
Öğrencilerden de kan bağışına ilginin daha çok olduğunu, genel olarak erkeklerin kan bağışında bulunduğuna dikkat çeken Uyar, "Gönüllülerimizden istifade ederek bağışçılarımıza kan bağışının önemini ve gerekliliğini açıklayarak kan bağışına ilgiyi arttırmaya çalışıyoruz. Kan vermek bazen sağlık içinde çok önemlidir. Ama herkesin kan vermesi şart diye bir olayda yok. Sağlıklı ve kan vermesi uygun donörlerin kan bağışında bulunmaları gerekiyor" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler