Kan bağışı için pedal çeviriyorlar

Geçirdiği trafik kazasının ardından kan bağışının önemine dikkati çekmek için bisikletle Fransa'dan Yeni Zelanda'ya gitmeyi hedefleyen Julien Lebray ve arkadaşı Marion Dumas Trabzon'a geldi. Fransa'da 2004 yılında traktörle trafik kazası geçiren ve tedavi

Kan bağışı için pedal çeviriyorlar

Geçirdiği trafik kazasının ardından kan bağışının önemine dikkati çekmek için bisikletle Fransa'dan Yeni Zelanda'ya gitmeyi hedefleyen Julien Lebray ve arkadaşı Marion Dumas Trabzon'a geldi.

Fransa'da 2004 yılında traktörle trafik kazası geçiren ve tedavi gördüğü hastanede kendisine 22 ünite kan verilen Julien Lebray (22), kız arkadaşı fizyoterapist Marion Dumas ile Fransa'dan başladığı yolculuk kapsamında bir süre önce Türkiye'ye geldi.

Yurt genelinde bazı şehirleri gezen Lebray ve Dumas, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İşletme ve Ekonomi Kulübünün, KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği kan bağışı konulu bilgilendirme toplantısına katıldı.

Türkiye'ye gelmek için dört bin kilometre yol katettiklerini ifade eden Lebray, yaşadığı trafik kazasının, yaşantısında büyük değişikler meydana getirdiğini söyledi.

Kendisine verilen 22 ünite kan ile hayata devam edebildiğini anlatan Lebray, ''Seyahatimizde kan bağışının önemini anlatmaya çalışıyoruz. Amacım, insanları bu konuda bilgilendirip kan bağışının önemine dikkati çekmek. Buraya gelene kadar Avrupa'da birçok insanın ilgisiyle karşılaştık. Ancak Türkiye'deki misafirperverlik ve yakın ilgiyi hiçbir yerde görmedik'' dedi.

Şimdiye kadar 30 ünite kan verdiğini belirten Marion Dumas ise arkadaşıyla insanları bilinçlendiriyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Dumas, öğrencileri üniversite kampüsünde Kızılayın kurduğu çadırda kan vermeye davet etti.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Lebray ve Dumas'nın bir sonraki durağının Van olacağı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel