Kamu çalışanları grevde!

Trabzon’da Kamu Emekçileri Sendikaları Federasyonu (KESK) kamu çalışanlarının toplu sözleşme haklarını savunmak adına bir günlük iş bırakma grevi yaparak protesto yürüyüşü düzenlediler.Yurt genelinde olduğu gibi Trabzon’da da KESK’e üye kamu çalışanlarını

Kamu çalışanları grevde!

Trabzon’da Kamu Emekçileri Sendikaları Federasyonu (KESK) kamu çalışanlarının toplu sözleşme haklarını savunmak adına bir günlük iş bırakma grevi yaparak protesto yürüyüşü düzenlediler.

Yurt genelinde olduğu gibi Trabzon’da da KESK’e üye kamu çalışanlarının bir günlük iş bırakarak Atapark mevkiinden Atatürk Alanı’na doğru yürüyüş düzenlendi.

EĞİTİMSEN üyelerinin ve sağlık çalışanlarının da katıldığı yürüyüşte mecliste onaylanması için görüşülen bütçe görüşmelerinin kamu çalışanlarının yararına olmadığı, kanun hükmünde çıkan kararname ile çalışma şartlarının ağırlaştırıldığı, hastanelerin sağlık dağıtan değil para kazanma amacı güden kurumlar haline geldiği ifade edildi.

Yurt genelinde hastane çalışanlarını iş bırakma eylemine gitti, grev yapılan hastanelerde sadece acil hizmetleri veriliyor.

Grup adına konuşma yapan KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci “Toplu sözleşme hakkımız tanınmalı, aksi takdirde daha güçlü daha kararlı bir şekilde yine meydanlarda olacağız” dedi.

Asgari ücretin açlık sınırı olan bin TL’nin üzerine çıkartılması gerektiğinin vurgulandığı yürüyüş sonunda grup protestosunu Karadeniz usulüne uygun olarak horon ile sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel