Kalkınma Bakanı Yılmaz, Trabzon'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin dünyada deniziyle, kumuyla tanındığını, turizmde çok önemli konuma geldiğini, bunu yeterli bulmadıklarını belirterek, "Bunun üstüne mutlaka kültür, ekolojik, termal ve tabiat turizmini, bütün bu unsurları ilave e

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Trabzon'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin dünyada deniziyle, kumuyla tanındığını, turizmde çok önemli konuma geldiğini, bunu yeterli bulmadıklarını belirterek, "Bunun üstüne mutlaka kültür, ekolojik, termal ve tabiat turizmini, bütün bu unsurları ilave etmek istiyoruz" dedi.

Yılmaz, Rize'deki temaslarının ardından Trabzon'un ünlü turizm merkezlerinden Uzungöl'de incelemelerde bulundu.

Ardından Çaykara ilçesine geçen Yılmaz, çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet ettikten sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Yılmaz, Yeşil Yol Projesi'nin marka ve Doğu Karadeniz'de alternatif turizmde son derece önemli olduğunu belirterek, sivil inisiyatifle başlatılan projeye sonradan ortak olduklarını anımsattı.

Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'yla projeyi sahiplendiklerine dikkati çekerek, "Geçen yıl bu projeye 40 milyon lira tahsis etmiştik. Tüm illere beşer milyon lira düşmüştü. Bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu yıl da ilk aşamada 50 milyon lira civarında kaynağı tahsis ediyoruz. Yer yer yeni yollar açıyoruz, bağlantılar kuruyoruz. Yaylalarımızı birbirine bağlıyoruz. Yetersiz olan yollarda birleştirme çalışmaları yürütüyoruz" diye konuştu.

 "Ne kadar uzaktan inceleseniz de yerinde görmek farklı bir şey"

Çalışmaları yaparken çevreye de dikkat ettiklerini aktaran Yılmaz, şunları söyledi:

"Gelecek nesillere bu emaneti koruyarak devredecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara'da masa başında birtakım çalışmalar yapmak yetmez. Mutlaka yerinde de görmemiz gerekiyor. Geçen yıl 8 ili gezmiş, incelemiştik. Bu yıl Rize, Trabzon bölgesi başta olmak üzere yerinde görmek istedik. Ne kadar uzaktan inceleseniz de yerinde görmek farklı bir şey. Alimlerimizin de söylediği gibi bir ilmel yakin var, bir de aynel yakin var. 'Görerek bilmek' dediğimiz daha farklı. İşi takip açısından önemli. Bu açıdan faydalı ziyaret oldu. Ayder'i ve Uzungöl'ü görmüş olduk. Asıl sonuçlarını önümüzdeki yıllarda daha iyi göreceğiz."

Yılmaz, her geçen yıl turizm altyapısının daha gelişeceğini vurgulayarak, "Turist sayısı artacak. Turist sayısının artmasıyla bölgedeki insanımızın refahı artacak. Diğer yandan ülkemize döviz getirmiş olacak. Dış ticaret faaliyetimize katkı sağlayan çalışma gerçekleşmiş olacak" ifadesini kullandı.

Turizmin aynı zamanda toplumlar arası bağlar anlamında da çok önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kültürel diyalog, buraya gelip giden insanlarla işbirlikleri anlamında, yeni iş imkanları oluşması açısından önemli. Özellikle de alternatif turizm çok çok önemli. Türkiye, dünyada deniziyle, kumuyla tanınan, turizmde çok önemli bir yere gelmiş ülke ama biz bunu yeterli bulmuyoruz. Bunun üstüne mutlaka kültür, ekolojik, termal ve tabiat turizmini, bütün bu unsurları ilave etmek istiyoruz.

Doğu Karadeniz, bu anlamda büyük potansiyele sahip. Biz bu potansiyeli Yeşil Yol etrafında harekete geçirmeye çalışıyoruz."

Öte yandan, Yılmaz'ın Sultan Murat Yaylası ziyareti iptal edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler