Kalbi başarıya engel olmadı

Ordu’da Fenerbahçe Yüzme Kulübü sporcusu Bersu Köse, küçük yaşta geçirdiği kalp ameliyatlarına rağmen, 19-22 Aralık tarihinde gerçekleşecek, Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda başarı için kulaç atacak.Fenerbahçe Yüzme Kulübü sporcusu 15 yaşındaki Bersu Köse, 1

Kalbi başarıya engel olmadı

Ordu’da Fenerbahçe Yüzme Kulübü sporcusu Bersu Köse, küçük yaşta geçirdiği kalp ameliyatlarına rağmen, 19-22 Aralık tarihinde gerçekleşecek, Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda başarı için kulaç atacak.

Fenerbahçe Yüzme Kulübü sporcusu 15 yaşındaki Bersu Köse, 10 aylıkken, kalp damarlarının geniş olması ve akciğere fazla kan pompalandığı için kalbine stent takıldı. 1.5 yaşındayken de açık kalp ameliyatı oldu. Doktorlar hareketlerini kısıtlamayı düşünürken, beden eğitimi olan annesi Aysul Kasal, onun hareketini kısıtlamak yerine doktor kontrolünde spor branşları ile ilgilenmesini istedi.

14 yaşında Fenerbahçe Yüzme Kulübü ile tanışan Bersu Köse, şimdi 19-22 Aralık tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Yüzme Şampiyonası’na katılacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Genç sporcu Bersu Köse, annesi sayesinde yüzmeye başladığını belirtirken, yaptığı konuşmada, “Bir yıldır yüzüyorum. Küçükken kalp ameliyatı geçirmiştim. Annem sayesinde yüzmeye başladım. İlk defa Türkiye Şampiyonası’na gidiyorum bunun için heyecanlıyım. Yüzmeye başladığımda çok yoruluyordum. Her gün gelirken ağlıyordum. Yarışlarda başarı gösterince daha çok sevmeye başladım. Şuan bir sıkıntım yok. Annem beden eğitimi öğretmeni spora başlamamı çok istiyordu. Diğer sporları yapmıştım ama yüzmeye de gitmemi istemişti. Onun sayesinde yüzmeye başladım” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ AKTİF BİR SPOR İLE UĞRAŞSIN DİYE BİR UĞRAŞI YOK”
Bersu’nun annesi Aysun Kasal, kızının 1,5 yaşında açık kalp ameliyatı olduktan sonra doktorları tarafından hareketinin kısıtlanması gerektiğini söylediklerini ifade ederken, ‘Çocuğum Bilgisayar başından kalmıyor. TV çok izliyor’ diyen ailelere de uyarılarda bulundu. Beden eğitimi öğretmeni Aysun Kasal, konuşmasında şunları söyledi: “Kızım on aylıktı kalbine stent takıldı. Damar genişliği vardı akciğerine fazla kan pompalandığını söylemişlerdi. Bu damarı daralttılar. Arkasından 1,5 yaşında açık kalp ameliyatı geçirdi. Doktorumuz bir şekilde hareketini engellemeye çalıştı ama bir çocuğun hareketleri engellenemiyor. Ben de sporcuyum hareketin her zaman faydalı olduğuna inanmışımdır. Kızımın birçok spor dalına katılmasını ben destekledim. Yapmasını istedim. Kendisi yüzmeyi tercih etti. Bu konuda başarılı oldu. Ben aslında şunu ifade etmek istiyorum. Hepimiz ‘Çocuklarımız neden bilgisayar ile oynuyor, neden internette, neden televizyon seyrediyor’ şikayetlerini ediyoruz. Ancak hiç birimiz çocuklarımız aktif bir spor ile uğraşsın diye uğraşı göremiyorum. Çünkü ‘çocuklarımız yoruluyor’ diye bir kanı var. Ancak böyle bir şey yok. Kızım yüzmeye başladıktan sonra daha çok kendine güvendi. Hareketleri rahatlaştı. Sporcu kişiliğinin ön plana çıkması bizi mutlu etti” diye konuştu.

Fenerbahçe Yüzme Kulübü Antrenörleri Serhat Çetinkaya ve Cüneyt Şipal, Bersu ve şampiyonaya katılacak olan sporcularının başarıyla Ordu’ya döneceklerine inandıklarını ifade ettiler.

ÇETİNKAYA: “DOKTOR ÖNERİSİ İLE ÇALIŞMAYA BAŞLADIK”
Fenerbahçe Yüzme Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Serhat Çetinkaya, Bersu’nun azimli bir sporcu olduğunu belirtirken, “Kızımız Bersu, kulübümüze başvuru yaptığında annesi rahatsızlığından bahsetmişti. Bende kendisinden doktor raporu istemiştim. Doktor önerisi ile çalışmaya başladık. Ancak öyle bir azmin eseri ki bu azimle Türkiye şampiyonası barajını geçti. Çok büyük disiplin ve çalışma içerisinde ve bütün çalışmaları kontrollü bir şekilde sürdürmek zorundaydı. Bersu, yakın zamanda milli takım barajını da geçecek. Bu çalışma ve bu azimle bu istekle çok şey başarabileceğine inanıyorum” dedi.

Antrenör Cüneyt Şipal ise, “19-22 Aralık tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda Bersu, Ordu ilini temsil edecek. Bununla beraber 4 sporcumuz daha Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. İnşallah orada hedefimiz onlara final yüzdürmek Bunu başarabilirsek Ordu için oldukça önemli bir adım olur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler