Kahvehane kütüphaneye dönüştü!

Giresun'un Görele İlçesi'nde bağışlanan kitaplarla bir kahvehanede 600 kitaplık kütüphane oluşturuldu​. Göle İlçe Halk Kütüphane Müdürlüğü, vatandaşları okumaya teşvik amacıyla başlattığı kampanyayla ilçede okuyup bırakılan kitapları topladı. Bağışlanan k

Kahvehane kütüphaneye dönüştü!
Giresun'un Görele İlçesi'nde bağışlanan kitaplarla bir kahvehanede 600 kitaplık kütüphane oluşturuldu​.
 
Göle İlçe Halk Kütüphane Müdürlüğü, vatandaşları okumaya teşvik amacıyla başlattığı kampanyayla ilçede okuyup bırakılan kitapları topladı.
 
Bağışlanan kitaplar daha önceden tespit edilen bir kahvehanede oluşturulan kütüphaneye ulaştırılarak, buraya gelen vatandaşların kitap okumaları sağlandı.
 
Görele İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Suphi Yetkin,  yaptığı açıklamada, ilçede yaptıkları araştırma sonucu okuma potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.
 
Bu oranın yüksekliğinden dolayı çalışmalara ağırlık vermeye başladıklarını anlatan Yetkin, okuma alışkanlığıyla ilgili vatandaşları daha fazla teşvik etmek ve onlara rahat bir ortam hazırlamak için farklı projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.
 
Yetkin, okuma sevgisinin aşılanması adına mekan olarak bir kahvehaneyi seçtiklerine dikkati çekerek, söz konusu iş yerinde bir kütüphane oluşturduklarını anlattı.
 
Kütüphaneye talebin arttığını gördükçe desteklerini artırdıklarını ifade eden Yetkin, şöyle konuştu:
 
"Okuyup bırakılan kitapların bize teslim edilmesini istedik. Biz de bu kitapları köylerdeki okulların kütüphanelerine veya merkezde bulunan çeşitli okulların kütüphanelerine destek ve yardımcı olmak için dağıttık. Bu çalışmada vatandaşların bu duyarlılığı da bizi etkiledi. Kampanyaya yoğun bir şekilde ilgi gösterildi. Bu sadece bir günlük ya da bir aylık bir süre içerisinde olmadı. Bazen vatandaşlar çuvalı sırtına alıyor, kitabı getiriyor ve kütüphanenin önüne bırakıyor."
 
- "Büyük bir talep var"
 
İlçedeki diğer kahvehanelerde de kütüphane oluşturmayı planladıklarını belirten Yetkin, "Kahvehaneler genelde okuma yeri değil de kağıt oynama, okey, satranç gibi oyunlarla boş vakit geçirme yerleridir. Biz bunu fırsat bilerek değerlendirmeye çalıştık. Boş vakitlerini kitap okuma hevesine yöneltmeye çalıştık. Bu güzel bir çalışma oldu ve büyük bir talep var" ifadelerini kullandı.
 
Kahvehane işletmecisi Yalçın Kuğu ise her kesimden insanın iş yerine geldiğini ve kütüphanenin verimli kullanıldığını belirterek, toplumun gelişmesi adına kitap okumanın önemli olduğunu vurguladı. 
 
Vatandaşlardan İsmail Aydın da boş vakitleri değerlendirme adına kitap okumanın güzel bir iş olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel