Kadırga Yaylası'nda radar paniği!

NATO projesi kapsamında Türkiye'nin Doğu ve Karadeniz bölgelerinde konuşlandırılacak radar sisteminin yeri belirsizliğini korumasına karşın Diyarbakır Pirinçlik Köyü'ndeki hareketlilik ile Trabzon-Gümüşhane arasındaki Kadırga Yaylası'nda yapılan yeni yol

Kadırga Yaylası'nda radar paniği!

NATO projesi kapsamında Türkiye'nin Doğu ve Karadeniz bölgelerinde konuşlandırılacak radar sisteminin yeri belirsizliğini korumasına karşın Diyarbakır Pirinçlik Köyü'ndeki hareketlilik ile Trabzon-Gümüşhane arasındaki Kadırga Yaylası'nda yapılan yeni yol bölgedeki yurttaşları harekete geçirdi.

ABD yapımı radarın yerleştirileceği yer konusunda Diyarbakır'ın Pirinçlik Köyü'nün en uygun yerlerden biri olduğu belirlendi.

7. Kolorordu Komutanlığı'na bağlı birliklerin bu bölgeye yerleştirilerek radar sistemleri de yeniden aktif hale getirilerek fizibilite çalışmaları yapıldı.

KARADENİZ AYAKLANDI
Trabzon Gümüşhane arasındaki Kadırga Yaylası'nda kurulacak olan radar sistemi şüphesi köylüyü ayaklandırdı.

Dedikoduları artıran olay Kadırga Yaylası'nı denize bağlayan yolun maliyetli bir betondan yapılması oldu. Kalınçam-Erikbeli-Kadırga yolunun 20 kilometrelik bölümüne geniş bir yol yapıldı.

18 milyon 600 bin TL muhammen bedelli yol inşaatının bu güzergahta seçilmesinin nedeni 'yörenin aşırı yağmurlu ve ortalama 6 ay kar olması' diye açıklanmıştı. Ancak kışın kullanılmayan yaylaya, maliyeti çok yüksek olan bu özellikte bir yol yapılması vatandaşı şüphelendirdi.

Bölgeye yeni yol yapılması bölge halkı tarafından radar çalışmalarına bağlandı. Alarma geçen Kadırgalılar söylentilerin her geçen gün yayılması üzerine valiye durumu sorma kararı aldı.

BELEDİYE BAŞKANI DUYUMLARI DOĞRULADI
Bir sırtı Gümüşhane'nin Özkürtün beldesi, diğer sırtı ise Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı olan Kadırga yaylasındaki iddialar konusunda yerel yöneticiler de duyumlar aldıklarını söylüyor.

Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, "Duydum. Ama resmi bir bilgi yok. Duyumlar alıyoruz ama doğru mu bilmiyoruz. Yöremize faydası var mı, yok mu, tartışırız. Zararı varsa karşı çıkarız' dedi.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI
Üçgedik Köyü muhtarı Dursun Yeşilaraz '1-2 yıldır radar kurulacağı söyleniyor. Ama doyurucu bilgi yok. Burası Türkiye'nin en meşhur yaylası. Böyle bir hareket zarar verir. Karşı çıkarız ama gücümüz neye yeter?' diye konuştu. Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç de 'Sadece bir söylenti olabilir. Resmi makamlardan açıklama yapılana kadar böyle bir şey var diyemeyiz' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel