Kadırga Şenliği Yapıldı

Her yıl temmuz ayının 3. haftası Kadırga Yaylası'nda “Ot Göçü” olarak adlandırılan yayla şenliği binlerce insanın katılımı ile yapıldı. Şenliğe katılan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, yaylaların sahibi olan torunlarımıza bu kültürün bırakılması gerektiğ

Kadırga Şenliği Yapıldı

Her yıl temmuz ayının 3. haftası Kadırga Yaylası'nda “Ot Göçü” olarak adlandırılan yayla şenliği binlerce insanın katılımı ile yapıldı. Şenliğe katılan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, yaylaların sahibi olan torunlarımıza bu kültürün bırakılması gerektiğini söyledi.

Sabahın erken saatlerinde itibaren Gümüşhane'den, Trabzon'dan, Giresun'dan, yurt içi ve yurt dışından yüzlerce araçla Kadırga Yaylasına gelen binlerce vatandaş kemençe eşliğinde ve yöresel sanatçıların söyledikleri türküler eşliğinde saatlerce horon oynadılar. 500 yıldır sürdürülen geleneksel Kadırga Yaylası'na Cuma namazını kılmak için gelen vatandaşlar ise iki minareli açık camide Cuma namazını kıldılar.

Özkürtün Beldesi Belediye Başkanlığı'nca organizesi yapılan yayla şenliğine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, eşi Sabiha Salihoğlu, Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin, Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım belediye başkanları ve vatandaşlar katıldılar.

Özkürtün Beldesi Karaçukur Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile başlayan şenlik, davul-zurna ve kemençe eşliğinde 'Ot Göçü'nü canlandıran yüzlerce vatandaşın zirveden görünmesi ile daha da coşku kazanan şenlikte Vali Enver Salihoğlu, eşi Sabiha Salihoğlu ile birlikte horon oynadılar.

Şenlik alanında bir konuşma yapan Vali Salihoğlu, yaptığı konuşmada yaylaların sahibinin gelecek nesiller olduğunu belirterek: “Bölgemizde hayvancılığı maalesef eskisi kadar yoğun bir şekilde gerçekleştiremiyoruz. Ama yine de bu gün bizi mutlu eden, bu gün bu bölgede az sayılmayacak miktarda büyükbaş ve küçükbaş hayvan sürülerini görmek bizi mutlu etti.

Ekonomimiz sanayiye dayandığı gibi tarıma ve hayvancılığa dayanmaktadır. Güçlü, kuvvetli, zengin ve kalkınmış bir Türkiye için hayvancılığımız da, yaylacılığımız da, bu güzel bölgelerimizin turizme açılması da bize güç katacaktır. Yalnız bir noktaya da temas etmek istiyorum; bu bölgeye gelen her üç ilin insanları uzun yıllar, atalarından, dedelerinden emanet aldıkları bu bölgeyi maalesef yeterince korumadılar. Bir beton yığını haline getirdiler. Onlardan rica ediyorum, bölgemizin yerel değerlerini kapsayan, yerel değerlerini gösteren çok güzel binalarımız var. Lütfen buraları taş yığınına dönüştürmeyin.

Dedelerimizden nasıl miras aldıysak, nasıl dedelerimizden pırıl pırıl sular, kaynaklar, ormanlar, binalar almışsak, biz de sahibi olan torunlarımıza bu mirası aynen devam etmek zorundayız. Bunu bütün bölge halkından özellikle rica ediyorum” dedi.

Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut ise, Kadırga yayla şenliğinin 500 yıldır süren bir gelenek olduğunu söyledi.Kadırga Yayla Şenliği yöresel sanatçıların söyledikleri türkü ve kemençe eşliğinde sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler