Kadınlar sordu, başkan Kocatepe yanıtladı

Başkan Kocatepe, Kadın Dayanışma Platformu'nun endişelerine tek tek cevap verdi.

Kadınlar sordu, başkan Kocatepe yanıtladı

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Kadın Dayanışma Platformu üyelerini makamında kabul etti. Platform üyeleri ile Artvin’in sorunları hakkında konuşan Başkan Kocatepe, gelen soruları cevaplandırdı. 



Turizm çalışmalarına yönelik sorular üzerine Başkan Kocatepe “Turizm master planı doğrultusunda doğayı bozmadan çam ağaçlarının boyunu geçmeyecek şekilde butik oteller inşa ederek Kafkasör bölgesini turizme kazandıracağız” dedi.

Kocatepe platform üyelerinin endişeleri üzerine "Artvin Belediyesi, 3,5 yıldır turizm adına canla başla uğraşıyor. Birileri oturduğu yerde şunu istemiyoruz bunu istemiyoruz diyerek bu şehre en büyük zararı verdiler. Her şeye karşı çıkmak yerine hassas noktalarınızı dile getirerek Artvinimize katkıda bulunalım. Küçük olsun bizim olsun mantığına son vererek büyük olsun bizim olsun mantığına geçip daha güçlü bir Artvinimiz olsun. Artvin dışında yaşayan iş adamları 'Artvin’de Arap yatırımcının ne işi var?' diyeceğine gelin sizler yatırımda bulunun hep beraber Artvinimize sahip çıkalım" ifadelerini kullandı. 

“Artvin’de bu mantığı yıktık”

Başkan Kocatepe, Artvin'de bazı duvarları yıktıklarına dikkat çekerek "Artvin dışında lüks hayatın bütün konforunu yaşayıp, üç beş yılda bir haftalığına Artvin’e gelip eski köy fantezini yaşamak isteyeceksin. Kusura bakma hemşerim böyle bir Artvin sevdasını kabul edemeyiz. Artvin’deki burjuva kesimi parayı tekeline almış köşe başlarını tutmuş. Yaşantısını yurt dışı başta olmak üzere her tarafta yaşıyor Artvin'e de gelince şehir her türlü imkândan yoksun olsun ki bizim saltanatımız sürsün istiyor. İşte biz Artvin’de bu mantığı yıktık. Artvin’de yaşayıp il dışına veya yurt dışına çıkamayan hemşehrilerimiz de her türlü fırsattan yararlanmasını sağladık" diye konuştu.

“Kafkasör’ü turizm alanı biz ilan ettik”

"Kafkasör’ü turizm alanı biz ilan ettik" diyen Kocatepe "Bu bölgeyi de pansiyonculuk mantığıyla turizme kazandıramayız. Bu bölge için turizm master planı yaptık ve bu plan doğrultusunda doğayı bozmadan çam ağaçlarının boyunu geçmeyecek şekilde butik oteller inşa ederek Kafkasör bölgesini turizme kazandıracağız. Bu butik oteller 50’şer kişilik olacak. Bu yatırımların hepsi yaptığımız turizm master planı doğrultusunda yapılacak. Turizm konusunda da ince eleyip sık dokuyup, doğayı koruyarak Artvin’i nasıl geliştirmenin turizme nasıl kazandırmanın planlarını yapıyoruz. Kafkasör'e, yatırımcı gelir otel yapar bu otele ve çevresine kimseyi almaz diye Kafkasör’deki turizm alanının en iyi yeri jandarmanın. Oradan belediyenin sosyal tesislerine kadar olan kısmı şehir ormanı ilan ettik. Ne olursa olsun Artvinli istediği zaman Kafkasör’de piknik yapabilir şimdiki kullandığı gibi kullanabilir. Biz Trabzon Uzungöl’ün, Rize Ayder’in tecrübelerinden yararlanacağız. Orada neler yapılmışta otantik yapı, doğa bitme noktasına gelmiş. İnsanlar neden bıkmış, biz bunları araştırdık. Bu hatalara düşmemek içinde temkinli adım atıyor ve diyoruz ki; ‘Biz Taşkın Kalabalıkları Değil Seçkin Misafirleri Ağırlamak İstiyoruz’ " ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel