Kadınlar öğreniyor,gelecek şekilleniyor

 Trabzon’da Yaşam Kadın Merkezi Derneği tarafından gerçekleştirilen ''Kadınlar Öğreniyor, Gelecek Şekilleniyor'' Projesi’nin tanıtım kokteyli yapıldı. Kokteyle katılan ve bir konuşma yapan Vali Dr. Recep Kızılcık, Yaşam Kadın Derneği ile İsveç’in Ankara B

Kadınlar öğreniyor,gelecek şekilleniyor

 

Trabzon’da Yaşam Kadın Merkezi Derneği tarafından gerçekleştirilen ''Kadınlar Öğreniyor, Gelecek Şekilleniyor'' Projesi’nin tanıtım kokteyli yapıldı.
 
Kokteyle katılan ve bir konuşma yapan Vali Dr. Recep Kızılcık, Yaşam Kadın Derneği ile İsveç’in Ankara Büyükelçiliği’nin desteği çerçevesinde gerçekleştirilen projenin ailenin temel bireylerinden olan kadının, her şeyden önemlisi geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızın haklarını öğrenmeleri, daha iyi koşullarda yetişmeleri ve böylece yarının daha mutlu ailelerini oluşturabilmeleri için önemli bir adım olduğunu belirtti.
 
Kadın ve erkek arasında ayrım yapmayan ülkelerin geliştiğini belirten Vali Kızılcık “Hepimiz bu evrende, doğuştan itibaren eşit hak ve hürriyetlere sahibiz. Yaradan hangi cinsiyetten dünyaya geleceğimizin tercihini bize yaptırmayarak her iki bireyin de insan olarak temel hak ve hürriyetlere sahip olduğunu bizlere emretmiş oldu. Yaşamdaki huzurun barışın temeli hanımefendiler, annelerimizdir, kızlarımızdır. Dolayısıyla biz kız çocuklarımızı, eşlerimizi, annelerimizi ne kadar toplumsal yaşamdan istifade etmelerine imkân sağlayacak şekilde yetiştirir, meslek sahibi yapar ve onlara değer verirsek inanın toplum olarak o kadar uluslararası alanda parmakla gösterilir bir toplum haline geliriz” dedi.
 
Çocukların eşitlik duygusu içerisinde yetiştirilmesinin geleceğimizin daha mutlu ve huzurlu olmasına katkı sağlayacağına işaret eden Vali Kızılcık, “Toplumdaki sorunlarla ancak beraberce mücadele edebiliriz. Ben bu anlamda daha çocuk yaştan itibaren yavrularımıza eşitlik duygusunu yerleştirirsek gelecek toplumların bugünkü durumumuza göre çok ama çok daha huzurlu ve mutlu olacağını düşünüyorum. Ama özellikle onların sosyal yaşama katılmaları ekonomik hayatta daha aktif hale gelmeleri için teşvik edilmeleri ve bu alanda eğitime tabi tutulmalıyız ki kendilerini daha rahat ifade edebilsinler” diye konuştu.
 
Kokteyle Yaşam Kadın Merkezi Başkanı Nurber Gürdal, kadın dernekleri temsilcileri ve davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel