Kadınlar günü öncesinde vahim tablo

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne vahim bir tablo ile giriliyor 

Kadınlar günü öncesinde vahim tablo

Türkiye’de 2016 yılında 328 kadın cinayeti işlenirken, yapılan araştırmalar maalesef kadına yönelik şiddetin hız kesmeden devam ettiğini ortaya koydu.


Giresun İl Genel Meclisi Kadın ve Erkek Eşitlik Komisyonu'nun yapmış olduğu araştırmaya göre, alınan tüm önlemlere rağmen kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiği görüldü. Rapora göre ülkemizde ortalama her gün bir kadının cinayete kurban gittiği belirtilirken, Giresun'da ise kadına yönelik 828 vaka meydana geldiği açıklandı. Açıklanan raporda "2016 verilerine göre Giresun'un boşanma evlenme ortalaması yüzde 21,39 olduğu görülmüştür. Boşanma sebepleri ise akıl hastalığı, cana kast, cürüm ve haysiyetsizlik geçimsizlik, terk ve zina olmak üzere Giresun'da 828 vaka meydana gelmiştir. Bunlardan 850 tanesi kadına yönelik şiddettir. Meydana gelen 22 vakaya hapis cezası verilmiş olup 28 kadın ise kadın sığınma evine yerleştirilmiştir. 84 kadına ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından danışmanlık hizmeti verilmiştir" ifadeleri yer aldı. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler