Kadın ve kız çocukları korunsun

Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında hazırlanan Trabzon Yerel Eşitlik Eylem Planı'na yönelik, "Trabzon Yerel Eşitlik Eylem Planı Bilgilendirme ve Yaygınlaştırma Toplantısı” bug

Kadın ve kız çocukları korunsun

Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında hazırlanan Trabzon Yerel Eşitlik Eylem Planı'na yönelik, "Trabzon Yerel Eşitlik Eylem Planı Bilgilendirme ve Yaygınlaştırma Toplantısı” bugün Trabzon Valiliği A Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, daire müdürleri ile davetliler katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan 'BM Kadınların ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı' Trabzon Temsilcisi Sinem Mısırlıoğlu, Trabzon'da kadın hakları konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ise yaptığı konuşmada, yaklaşan yerel seçimlerde bayanların siyasete atılmasını isteyerek "Yerel seçimler yaklaşıyor. Muhakkak bayanlarımız siyasi partilere aday olmak için başvursunlar. Siyasi partilerimize sesleniyorum. Hanımlarımıza yer versinler. Türkiye'de Trabzon'da bilhassa kadınlara yer verenin kazanacağını düşünüyorum. Bunu kendilerine bir hatırlatma ve kazançlı çıkmaları adına hatırlatıyorum. Bu toplantının önemli bir yönü de budur. Karar alma mekanizmalarında hanımlara yer vermek gerekiyor. Merkezi idarede, il müdürlüklerinde neden fazla hanımlar yok diyebilirsiniz. Haksız sayılmazsınız. 5442 Sayılı kanuna göre il müdürlüklerine atama yapılırken validen uygun görüş alınması icap ediyor. Türkiye ne yazık ki bunu çoktandır unuttu. Kanun açık olmasına rağmen valiye görüş sorulmadan atamalar yapılıyor. Ben bir hanım atanmadığı için kabul etmiyorum desem bile daha sonra karar mekanizmasıyla sürtüşme ters düşme olmaması için atamayı kabul ediyoruz. Yetkimi bundan sonra kadınların lehine kullanacağımı duyuruyorum. İl müdürleri düzeyinde olmasa bile bu toplantıyla hanımlarımızın sorunlarını valilik makamında belediyelerde kamu kurumlarında takip etmeye yönelik mümkünse birim oluşturulması bir görevlinin tayin edilmesi ve bilgi akışlarının yapılmasını diliyorum" dedi.

Vali Okutan, özellikle kız öğrencilerin başarısına dikkat çekerek "Okullarda yarışmalar düzenliyoruz. Buralarda başarılı olan öğrencilerin birçoğu kızlarımızdır. Trabzon hanımı kırsal alanda ailenin sorumluluğunu üzerinde taşıdığı gibi kentsel merkezlerde de ailenin geçimini sorumluluğuna ortak oluyor. Ayrıca sanatsal, kültürel estetik entelektüel boyutunda da kadınların yer aldığını görüyoruz. Tek eksik oldukları yer karar alma mekanizmalarıdır. Kamu kurum ve kuruluşların, resmi dairelerde aile ve toplum içindeki ağırlığını maalesef kamu kurumlarında hissettiremiyor. Bu toplantıların kendisi bu manada önemlidir. Kendi kendimize bu kadın dostu kent imajını daha ileri noktaya taşıma adına neler yapabileceğimizi sorgulama toplantısıdır. Valilikte birim kurulup tüm dairelerde bir organizasyona geçilmesi gerekir. Bir kişi görevlendirilerek bu birimle diyaloğa geçebilecek bir görevlinin belirlenmesinin lüzumuna inanıyoruz. Buradaki teşkilatın tüm ile yayılmasını arzuluyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel