Kaçkar'da kar kalınlığı 40 cm!

Bölgede etkili olan soğuk hava sonucu bölgenin yüksek dağı olan Kaçkar Dağları ve eteklerindeki yaylalarda kar yağışı şiddetini arttırdı. Kar kalınlığı yaklaşık 3 bin metre yükseklikteki Kaçkar Dağı eteklerinde 40 santimetreye ulaştı. Daha aşağıdaki yayla

Kaçkar'da kar kalınlığı 40 cm!

Bölgede etkili olan soğuk hava sonucu bölgenin yüksek dağı olan Kaçkar Dağları ve eteklerindeki yaylalarda kar yağışı şiddetini arttırdı. Kar kalınlığı yaklaşık 3 bin metre yükseklikteki Kaçkar Dağı eteklerinde 40 santimetreye ulaştı. Daha aşağıdaki yaylalarda ise kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu.

Öte yandan Rize-Erzurum kara yolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda da kar yağışı ve tipi etkili oluyor.

Karayolları ekipleri, yolu ulaşıma açık tutabilmek için sürekli kar temizliği çalışması yapıyor. Yetkililer, kar yağışının devam etmesi halinde yolun ulaşıma kapatılabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler