Kaçkar Dağları’nda eylülde 50 santimetre kar!

Kaçkar Dağları’nda eylül ayında 50 santimetre kar şaşkınlık yarattı. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Koçdüzü Yaylası beyaza bürünürken yaylacılar ve doğa severler manzarayı hayranlıkla izledi.
Kaçkar Dağları’nda eylülde 50 santimetre kar!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kaçkar Dağları’ndaki Koçdüzü Yaylası’nda Eylü ayı ortasında etkili olan yoğun kar yağışı, bölgeyi adeta kışa hazırladı. Kar kalınlığı kısa sürede 50 santimetreye ulaşırken, yaylada bulunan vatandaşlar şaşkınlık ve hayranlıkla manzarayı izledi.

Meteoroloji verilerine göre, son yılların en erken ve en yoğun Eylül ayı kar yağışlarından biri yaşandı. Kaçkar Dağları’nın yüksek kesimlerinde dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar, bugün öğle saatlerine kadar aralıksız sürdü. Koçdüzü Yaylası’nın beyaza bürünmesi hem yaylacılar hem de doğa tutkunları için eşsiz bir görüntü oluşturdu.

Yaylada bulunan ünlü tulum sanatçısı Hakkı Serin, kar yağışının ardından yaptığı açıklamada "Biz normalde bu kadar erken böyle bir manzara beklemiyorduk. Sanki Aralık ayındaymışız gibi yoğun bir kar yağışı oldu. Kar kalınlığı kısa sürede 50 santimetreye ulaştı" ifadelerini kullandı.

Yaylacılar hazırlıksız yakalandı
Kar yağışı bölgede hayvancılık yapan yaylacıları da etkiledi. Henüz göç hazırlıklarını tamamlamayan bazı vatandaşlar, hayvanlarını yayladan aşağıya indirmekte zorlandı. Çamlıhemşin ilçe merkezinden gelen ekipler, kapanan yolların açılması için çalışma başlattı.
Öte yandan bölgede hava 4 günün ardından öğle saatlerinde açarken güneş kendini gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir