Kaçak Çaya Darbe İçin Toplantı

Trabzon ve Rize ticaret ve sanayi odalarının katılımıyla yapılan bir toplantıda, yurda kaçak çay girişinin önlenmesine yönelik ortak çalışma yapılmasına karar verildi.Trabzon ve Rize il ve ilçe ticaret ve sanayi odalarının başkan ve yöneticileri, Trabzon

Kaçak Çaya Darbe İçin Toplantı

Trabzon ve Rize ticaret ve sanayi odalarının katılımıyla yapılan bir toplantıda, yurda kaçak çay girişinin önlenmesine yönelik ortak çalışma yapılmasına karar verildi.

Trabzon ve Rize il ve ilçe ticaret ve sanayi odalarının başkan ve yöneticileri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren başkanlığında Dedeman Otel'de bir araya geldi. Toplantıda, Ulusal Çay Konseyi kurulması ve Rize'de kurulmasına karar verilen Çay İhtisas Gümrüğü konuları masaya yatırıldı.

Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu, Türkiye'de çayın merkezinin Rize olduğunu ve Çay İhtisas Gümrüğü'nün de Rize'de kurulmasının doğru olduğunu söyledi. Ofluoğlu, bu oluşumla kaçak çayı Türkiye'ye sokmayacaklarını belirterek "Ama burada bize sizler de yardımcı olacaksınız. Rizeli de yanlış olmaz, olmayacaktır da" dedi.

Çay Sanayicisi İş adamları Derneği (ÇAYSİAD) Başkanı Rahmi Üstün ise kaçak çayın Türkiye'ye girişinin önlenebilmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirterek "Eğer birlikte olmazsak bu işi çözemeyiz. Çay İhtisas Gümrüğü'nün Rize'de kurulması fikri bizleri mutlu etmiştir. Şimdi Ulusal Çay Konseyi'ni de acilen kurmalıyız" diye konuştu.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Arslantürk de Ulusal Çay Konseyi oluşturulabilmesi için Çaykur'un mutlak surette bu oluşumda yer almasının gerekliliğine işaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler