Kabak büyüklüğünde mandalina

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Mustafa Tekyıldız isimli çiftçinin mandalina ağaçlarından birinde yetişen kabak büyüklüğündeki mandalinalar görenleri şaşırtıyor. Bolaman beldesi Akise mevkiinde Mustafa Tekyıldız'ın bahçesindeki mandalina ağaçlarından birinde dev

Kabak büyüklüğünde mandalina

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Mustafa Tekyıldız isimli çiftçinin mandalina ağaçlarından birinde yetişen kabak büyüklüğündeki mandalinalar görenleri şaşırtıyor.

Bolaman beldesi Akise mevkiinde Mustafa Tekyıldız'ın bahçesindeki mandalina ağaçlarından birinde devasa büyüklükte mandalinalar yetişti. Bir kabak büyüklüğünde mandalinaları gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemediler. Devasa büyüklükte mandalinalardan birini eline alarak üretim hakkında bilgi veren Mustafa Tekyıldız'ın oğlu Hasan Tekyıldız, "Babam 5 yıl önce mandalina fidanlarını alarak bahçemize dikmiş. 3 yıl önce bu ağaç sadece 1 tane bu büyüklükte meyve verdi. Şimdi de bu ağaç 15-20 tane meyve verdi. Doğrusunu söylemek gerekirse ne olduğunu biz de anlayamıyoruz. Bunu İlçe Tarım Müdürlüğü'ne götürüp inceleteceğiz" dedi.

Hasan Tekyıldız, elle soyulamayacak kadar kalın olan devasa mandalinalardan birini bıçakla keserek içerisindeki meyvenin tadına baktı ve limon tadında bir tat aldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel