Japonya Giresun kardeşliği

Türk-Japon yılı nedeniyle Japonya’nın Sagae şehri Belediye Başkanı Sato Hiroko ve Belediye Meclis üyeleri kardeş şehir Giresun’a geldi.Giresun Belediyesi’nin daveti üzerine, Giresun’a gelen Sagae Belediye Başkanı Hiroko ve Meclis üyeleri çoşkuyla karşılan

Japonya Giresun kardeşliği

Türk-Japon yılı nedeniyle Japonya’nın Sagae şehri Belediye Başkanı Sato Hiroko ve Belediye Meclis üyeleri kardeş şehir Giresun’a geldi.
Giresun Belediyesi’nin daveti üzerine, Giresun’a gelen Sagae Belediye Başkanı Hiroko ve Meclis üyeleri çoşkuyla karşılandılar. Giresun Belediyesi önünde düzenlenen karşılama törenininde Belediye Başkan Yardımcı Ömer Cinel ve Belediye Meclis üyeleri hazır bulunurken, vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.
Giresun Belediyesi Folklor Ekibi’nin gösterilerini ilgiyle izleyen Jaoponlar, daha sonra horona girerek eşlik ettiler.
Cuma gününe kadar Giresun’da kalacak olan Sagae heyeti ile ilgili bilgi veren Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, ”Giresun Belediyesi ile Sagae şehri arasındaki kardeşlik 22 yıldır devam ediyor. Sagae şehri ile Giresun arasındaki gidip gelmeler her dönem devam etmiştir. Bu kardeş şehir ilişkisine son derece önem veriyoruz. Çünkü Japonlar’la ilişkilerimizi sürdürmemiz gereken bir çok önemli değerlerimiz bulunmaktadır. Ancak bu yıl Japonlar’ın şehrimize gelişinin ayrı bir önemi vardır. Çünkü 2010 yılı Türk-Japon yılıdır” dedi.
Sagae Belediye Başkanı Sato Hiroko ise “Kiraz her iki şehrinde önemli ürünlerinden biridir. Bu nedenle iki şehir kardeş olmuştur. Bu yıl gelmemizin nedeni ise bu yılın Türkiye’de Japonya yılı olmasıdır. Japonya ve Türkiye dostluk açısından iyi bir seviyede. Bundan sonra da Japonya’nın teknolojik imkanlarıyla Türkiye’ye daha iyi şeyler katacağını düşünüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler