Janos Kolovics Trabzon'da

Macaristan'ın Zigetvar şehrinin Belediye Başkanı Janos Kolovics, Trabzon ve Zigetvar arasında doğrudan ticaretin gelişmesi için lojistik merkez oluşturulmasını talep ettiklerini söyledi.Trabzon ile kardeş kent olan Macaristan'ın Zigetvar şehrinin Belediye

Janos Kolovics Trabzon'da

Macaristan'ın Zigetvar şehrinin Belediye Başkanı Janos Kolovics, Trabzon ve Zigetvar arasında doğrudan ticaretin gelişmesi için lojistik merkez oluşturulmasını talep ettiklerini söyledi.

Trabzon ile kardeş kent olan Macaristan'ın Zigetvar şehrinin Belediye Başkanı Janos Kolovics, Trabzon Belediyesi'ni ziyaret etti. Beraberindeki heyetle Trabzon Belediyesi'ni gelen Kolovics, Başkanvekili Seyfullah Kınalı ile bir süre görüştü. Kınalı, kabulde yaptığı konuşmada, iki kardeş şehir arasında çok güçlü Bağlar bulunduğunu, Trabzon'da doğan cihan imparatoru Kanuni Sultan Süleyman'ın Zigetvar'da vefat ettiğini hatırlattı. Kınalı, "Tarihi geçmişi başta olmak üzere birçok ortak özelliği bulunan ve ikili ilişkilerde belli bir seviyeye gelen iki şehrin halkının dostluğunun ilelebet sürmesini temenni ediyorum." dedi.

Trabzon'da bulunmaktan mutlu olduğunu dile getiren Zigetvar Belediye Başkanı Kolovics de,

"Ekonomik olarak ilişkilerin geliştirilmesi ve bu bağlamda lojistik bir merkez oluşturularak iki şehir arasında doğrudan ticaretin gelişmesini talep etmekteyiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkanvekili Kınalı, Kolovics'e telkari işlemeli fincan takımı hediye etti. Kolovics de Kınalı'ya Zigetvar şehrini tanıtan bir kitap verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler