Jandarma Teşkilatı'nda kutlama

   Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 173. Kuruluş Yıldönümü kapsamında İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene katıldı.   Törene Vali Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, kamu kurum ve kur

Jandarma Teşkilatı'nda kutlama

 

 

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 173. Kuruluş Yıldönümü kapsamında İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene katıldı.

 

  Törene Vali Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

 

 Jandarma Teşkilatının kırsalda asayiş ve güvenliğin teminatı olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bağrından çıkmış İçişleri Bakanlığımıza bağlı kahraman Türk jandarması, kırsalda asayiş ve güvenliğin sağlanmasının teminatıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de buyurduğu gibi kanun jandarması olan Türk jandarmasının titiz çalışmaları kırsalda devam etmektedir. Şehir merkezlerinde emniyet teşkilatımız, kırsalda da jandarmamız çağa uygun teknik donanımlar sayesinde ülkemizin asayiş ve güvenliğini sağlamaktadırlar. Bu asayiş ve güvenlikte gösterilen başarılara paralel olarak insani gelişmeler sağlanmaktadır. Oluşan huzurlu ortamın neticesinde ülkemiz parmakla gösterilir hale gelmiştir” dedi.

 

  Ülkemizde oluşan huzur ve güven ortamının tesis edilmesinde katkıları olan güvenlik teşkilatı mensuplarını da unutmayan Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Şüphesiz insan temel hak ve hürriyetler, hukukun üstünlüğü gibi evrensel ilkelere saygılı olan Türk jandarması, kırsalda asayiş ve güvenliğin sağlamasında, 21 yüzyılın güvenlik stratejisine uygun olarak, suç ve suçluyla mücadelede örnek bir başarı sergilemiştir. Bu başarının elde edilmesinde 24 saat esasına göre çalışan arkadaşlarımızın eşleri ve ebeveynlerinin ciddi katkıları olmuştur, kendilerine teşekkür ediyorum.  Ülkemizin dört bir köşesinde başta terörle mücadele olmak üzere, asayiş ve güvenliğin sağlanmasında, gözünü kırpmadan aileleri ile beraber giden değerli yavrularımıza da teşekkür etmek istiyorum. Terörle mücadele kapsamında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anarken, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Terörle mücadele asayişin sağlanmasında büyük emekleri geçen ve gazi konumuna yükselen çok değerli vatanperverlerimizi de huzurlarınızda saygı ile selamlamak istiyorum.  Türk Jandarmasının kuruluş yıldönümünü kutlarken, ebediyete intikal eden şehirlerimizi bir kere daha rahmetle anıyor, gazilerimizi saygı ile selamlıyorum”


 Jandarma Alay Komutanı Albay Dursun Ertuğrul ise, Jandarma Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, teşkilat hakkında bilgi verdi.

 

 Protokol konuşmalarının ardından kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye girenlere Vali Kızılcık tarafından kupaları verildi.

 

 Akçaabat Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi ve narkotik köpeği tarafından yapılan gösteri büyük ilgi gördü.

 

Tören geçişinin gerçekleşmesinden sonra Vali Kızılcık, Jandarma teşkilatının kullandığı tesisat standını da gezdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler