İtalya'ya Fındık Kreması İhracatı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Fatisella adıyla yüzde 25'i fındıktan üretilen kremanın Mısır ve Suriye'den sonra İtalya'ya da ihraç edildiği bildirildi.Derya Fındık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hicabi Buladı, ISO 9001 ve İSO 9002 ve ISO 22000 belgeleri alarak ür

İtalya'ya Fındık Kreması İhracatı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Fatisella adıyla yüzde 25'i fındıktan üretilen kremanın Mısır ve Suriye'den sonra İtalya'ya da ihraç edildiği bildirildi.

Derya Fındık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hicabi Buladı, ISO 9001 ve İSO 9002 ve ISO 22000 belgeleri alarak üretimi daha profesyonel bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Buladı, "Yeni aldığımız sertifikalar profesyonel bir yönetimin iş başında olduğunu gösteriyor. Fatisella'nın üretimi başladığında İtalyanlar çok beğenmişti. İlk önceleri Suriye ve Mısır'a ihraç edebilmiştim ama İtalya'ya ihraç edememiştik. Tek nedeni ISO 9001 ve ISO 9002 ISO 22000 sertifikamızın olmayışıydı. Hemen sertifika ile ilgili
çalışmalara başladık. Bu belgeleri alabilmek bir sene sürüyor. Bu çalışma ile ilgili fabrikada işçilere eğitimlerini verdik. Bu belgeleri alarak üretimin eğitilmiş personel tarafından yapıldığını ispatladık" dedi.

Fatisella'nın üretime başlamasının ardından 9 ay geçtiğini ifade eden Buladı, "Bu kremayı yurt dışında Mısır, Suriye ve İtalya, yurt içinde ise Mersin, Tarsus, Gaziantep, Bursa, Denizli, Samsun ve Fatsa yöresi alıyor. Yıllık kapasitemiz 900 ton. Satışın yüzde 20'sini hedefliyorum, yani 180 ton. Fatisella kremasını piyasaya tutturduk" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler