İşyerini müzeye çevirdi!

Kabadüz ilçesinin Çambaşı Yaylası'nda yöresel peynir satışı yapan Mecali Peker, eskiyi yaşatmak, geriden gelen nesillere aktarmak için dükkanının bir bölümünde 100’den fazla eseri sergiliyor. Eserlerin içerisinde eski tüfek, ağaç terazi, toprak testi, bak

İşyerini müzeye çevirdi!


Kabadüz ilçesinin Çambaşı Yaylası'nda yöresel peynir satışı yapan Mecali Peker, eskiyi yaşatmak, geriden gelen nesillere aktarmak için dükkanının bir bölümünde 100’den fazla eseri sergiliyor. Eserlerin içerisinde eski tüfek, ağaç terazi, toprak testi, bakır işlemeli kaplar, el hızarı ve 200 yılık koyunlara takılan kelekler bulunuyor.
Birçok farklı eseri bir araya getiren Mecali Peker, tarihe meraklı olduğunu, 15 yıldır eski eşyaları topladığını söyledi.
İş yerine gelen müşterilerine eskiyi ve tarihi göstermeyi amaç edindiğini belirten Peker, “Buradaki amacım tarihe insanların daha duyarlı olması için öncülük yapmaktır. Elimde toplam 250-300 parça eserim var. Eserlerimin içerisinde 200 yıllık bakır kelekler ve 150 yıllık bakır kahve makinesi benim en önem verdiğim eserlerim arasındadır” dedi.
Peker, elindeki eserleri kesinlikle satmayı düşünmediğini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel