İşveren yaşlıya işkence!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde kendilerine iş veren yaşlı çiftin ellerini ve ayaklarını bağlayıp işkence yaparak yaşlı adamı öldüren Gürcistan uyruklu 6 zanlı adliyeye sevk edildi. Alınan bilgiye göre, ilçenin Kavaklıdere Mahallesi'nde kendilerine iş veren Hi

İşveren yaşlıya işkence!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde kendilerine iş veren yaşlı çiftin ellerini ve ayaklarını bağlayıp işkence yaparak yaşlı adamı öldüren Gürcistan uyruklu 6 zanlı adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Kavaklıdere Mahallesi'nde kendilerine iş veren Hikmet Akagündüz (73) ve eşi Ayten Akagündüz'ün (73) ellerini ve ayaklarını bağlayan, işkence sonucu Hikmet Akagündüz'ü öldüren, eşi Ayten Akagündüz'ü ise yaralayan Gürcistan uyruklu Rostaw Silagedze (44), Zvadi Sanodze (38), Temur Kishmaraia (46), Zurabi Kirtadze (26), David Nahvretiauri (26) ile Archili Chargeishvili (26), Ardeşen Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlıların, bu sabah adliyeye sevk edilmeden önce evden aldıkları Ayten Akagündüz'ün yüzüğünü attıkları yeri gösterdikleri öğrenildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen zanlılardan Rostaw Silagedze ile Zvadi Sanodze'nin suçlamaları kabul ettiği, diğer zanlıların ise reddettiği öğrenildi.

Ayten Akagündüz'ün Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisinin sürdürüldüğü bildirildi.

Ardeşen ilçesi Kavaklıdere Mahallesi'nde oturan, Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli Hikmet Akagündüz ile eşi Ayten Akagündüz, geçen yıl çay toplamak için evinde ağırladığı Gürcistan uyruklu 6 işçi ile bu yıl yine bahçe işlerinde çalışmaları için anlaşmış, bir süre önce ilçeye gelip Akagündüz çiftinin evinde kalarak bahçe işlerinde çalışan ve çiftin yakacak ihtiyacı için odun toplayan işçiler önceki gece para ve evdeki bazı eşyalarını gasbetmek istedikleri yaşlı çifte ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra uzun süre işkence yapmışlardı. Hikmet Akagündüz işkence sonucu olay yerinde ölmüş, darp nedeniyle kaburgalarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Ayten Akagündüz ölü taklidi yaparak kurtulmuştu. Yaşlı kadının da öldüğünü sanan Gürcü işçiler, çiftin evindeki 2 bin 600 liranın yanı sıra aralarında ziynet eşyalarının da bulunduğu çeşitli eşyaları alıp kaçmıştı. Zanlıların kaçmasının ardından elleri ve ayakları bağlı halde balkona çıkan Ayten Akagündüz, bağırarak komşularından yardım istemişti. Yaşlı kadınının sesini duyarak eve giden komşuları, polis ekipleri ile sağlık görevlilerini aramış, Akagündüz hastaneye kaldırılmıştı. Polis, 6 zanlıyı gözaltına almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel