İstikrarlı fındık fiyatı için...

"İstikrarlı fiyat konusunda lisanslı depoculuk bu işin en önemli ayağı. Üreticiler bir an önce bu sistemin hayata geçirilmesini bekliyor"

İstikrarlı fındık fiyatı için...
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, fındık üreticilerinin bir an önce lisanslı depoculuk sisteminin hayata geçirilmesini beklediğini söyledi.

Akarsu, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu Ordu'da programlara katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye "Fındık Raporu" adı altında dosya sunduklarını belirtti.

Daha önce benzer dosyayı Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a sunduklarını anımsatan Akarsu, "Beklentimiz fındıkta yaşanan sorunların bir an önce çözülmesi. Üreticilerimiz şu anki durumdan memnun olmayabilir. Umutsuz olmasınlar. Fındık dosyası hükümetin en yetkili bakanlarının elinde, herkes notlarını aldı, üreticilerimiz rahat olsun." dedi.

Akarsu, üreticiler adına süreci takip ettiklerini dile getirerek, "Sayın bakanlarımızın üreticilerimiz adına söyledikleri de memnuniyet verici. İnşallah hazırlanan bu rapor üreticilerimizin sorunlarına merhem olacak. Buna inancımız tam." ifadesini kullandı.

Yeniden kurulması planlanan lisanslı depoculuk sistemine ilişkinde üreticilerin beklentilerinin oldukça fazla olduğunu kaydeden Akarsu, şöyle devam etti:

"Fındıkta fiyat istikrarı lisanslı depoculukla olur. İstikrarlı fiyat konusunda lisanslı depoculuk bu işin en önemli ayağı. Üreticiler bir an önce bu sistemin hayata geçirilmesini bekliyor. Bir süre önce sayın Kurtulmuş'un da bu sistemin yeniden kurulmasına yönelik açıklamaları olmuştu. Bu sürecin daha hızlanmasını bekliyoruz. İnşallah lisanslı depoculuk yeniden kurulduğu takdirde emanet fındığın önüne geçilecek. Emanet sorunu ortadan kalktığı durumda fiyatlar da otomatik olarak yükselmiş olacak. Dolayısıyla yeni sezona bu sistemin hazır olmasını temenni ediyoruz."

- Fındık fiyatında yükseliş sürüyor 

Akarsu, bugün serbest piyasada 50 randımanlı fındığın kilogramının 9,75 liradan işlem gördüğünü ifade ederek, fındıkta yeniden bir yükselişin başladığını söyledi.

Kuruş kuruş bir artış da olsa memnun olduklarını belirten Akarsu, "Fındık fiyatının bu hafta içi yeniden 10 liranın üzerine çıkmasını bekliyoruz. İnanıyoruz ki bu beklentimiz gerçeğe dönüşecektir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler