İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü

AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.      Altunbaş, mesajında, İstiklal Marşı'nın istikbale dair verilen en kalıcı mesajın adı olduğunu belirtti.      Sadece yazıldığ

İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü

AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.      

Altunbaş, mesajında, İstiklal Marşı'nın istikbale dair verilen en kalıcı mesajın adı olduğunu belirtti. 
     
Sadece yazıldığı dönemin şartlarını tarif etmekle kalmayıp, okunduğu her çağa ayrı ayrı mesajlar veren, yaşayan son Türk evladının kalbi durana dek canlılığını ve tazeliğini muhafaza edecek İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümünde yine aynı heyecanı yaşadıklarını ifade eden Altunbaş, şunları kaydetti: 
   
''İstiklal Marşı milli ve manevi değerleri anlatan bir destandır. Milli marşlar hiç kuşku yok ki hem yazıldığı dönemin, hem de milletin karakterini, ruhunu yansıtır. İşte bizim milletimizin en belirgin karakteri, milli marşımızın adında da belirtildiği gibi istiklaldir, yani hürriyettir.
 
Bu yönüyle bizim bütün hasletlerimizi, bize ve dünyaya anlatan bir destandır. Milli ve manevi değerlerimizin neredeyse her birine göndermelerde bulunan İstiklal Marşı'mız tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak, istiklal mücadelesini kazandığının belgesi olarak insanlık tarihi içinde çok özel bir yerde durmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler