İstihbarat raporu korkuttu

İstihbarat birimleri son bir ay içerisinde IŞİD örgütünün planladığı 7 ayrı eylem planını kriptolu bir yazıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ulaştırdı. Ulaşan bilgilerin ardından harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 İl Emniyet Müdürlüğü’ne gizli ve şif

İstihbarat raporu korkuttu
İstihbarat birimleri son bir ay içerisinde IŞİD örgütünün planladığı 7 ayrı eylem planını kriptolu bir yazıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ulaştırdı. Ulaşan bilgilerin ardından harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 İl Emniyet Müdürlüğü’ne gizli ve şifreli bir yazı göndererek, uyarı yaptı.  Yapılan yazılı uyarıda başta İstanbul, Ankara, Osmaniye ve Kırşehir olmak üzere her ihtimale karşı tüm kentler alarma geçirildi. Uyarı yazısında eylemcilerin kadın olma ihtimali üzerinde durulması ve alınması gereken tedbirlere de tek tek yer verildi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Irak İslam Şam Devleti I(ŞİD) ile ilgili tüm illere yaptığı eylem uyarılar korku yarattı. İstihbarat birimleri son bir ay içerisinde IŞİD örgütünün planladığı 7 ayrı eylem planını kriptolu bir yazıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ulaştırdı. Ulaşan bilgilerin ardından harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 İl Emniyet Müdürlüğü’ne gizli ve şifreli bir yazı göndererek, uyarı yaptı.
 
İstihbarat raporunda paylaşılan gizli bilgiler:
 
İstihbarat birimlerinin hazırladığı rapora göre İŞİD’ın Suriye’nin Hama Şehri’nin doğusunda yer alan Bel As Dağları Bölgesi’nde faaliyet yürüten bu gruba mensup bir kişinin eylem yapmak üzere Türkiye yola çıktığı bilgisini verdi..
 
 
ÇEÇEN AİLENİN UYARISI
 
Emniyet müdürlüğüne gönderilen yazıda irmak_atilasani@hotmail adresinden gelen ihbarda, Eyüp Abdullah Betsigov adlı Çeçen vatandaşın anne ve abisi İstanbul’daki yakınlarını arayarak oğullarının Avusturya üzerinden Türkiye’ye giriş yapacağını, özel bir araçla Türkiye ve Suriye’de terör eylemleri düzenleneceği bilgisini paylaştığı belirtti. İhbarda ayrıca, ailenin oğullarının Selefi Vahhabi örgütüyle ilişkisi olduğunu evlatlarının kandırılarak bu tip eylemlere yönlendirildiği çocuklarının yanında 3 kişi daha bulunduğu ve ülkeye batı sınırından giriş yapacağı belirtildi..
 
 
İNTİHAR EYLEMİ UYARISI
 
Raporda, Suriye’de Irak İslam Şam Devleti içerisinde faaliyet gösteren ve Almanya’da yaşayan Onur Kapucu’nun son olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan giriş yaptığı ve yakın süreçte intihar eylemi yapabileceği ve eylemi hedefinin belirlenemediği bildirildi..
 
 
BOMBA YÜKLÜ KAMYONLAR
 
Ayrıca IŞİD’in 3-4 ay önce Suriye’den 2-3 kamyon bomba malzemesiyle Türkiye’ye giriş yaptığı bu malzemelerin yakın zamanda Ankara’ya götürüldüğü ve bu malzemeleri kullanacak şahsın IŞİD tarafından tespit edilerek görevlendirildiği. Kendileri gibi düşünmeyen herkesi kafir gören örgütün İstanbul’da da bir eylem yapmasının mümkün olduğu belirtildi. İstanbul’da tespit edecekleri özellikle gayri müslim bir iş adamına yönelik gasp amaçlı eylem yapacakları ve Suriye sınırından Türkiye’ye sokulan patlayıcının kullanılmasıyla ilgili olarak eylem yapacak şahsın henüz tespit edilemediği ya da eylem için harekete geçin talimatının verilmedi bildirildi.
 
KADIN EYLEMCİLERE DİKKAT
 
Örgüt Suriye’de kaybedilen prestiji kazanılmak için Türkiye eylem yapmayı planlıyor. Örgütün Türkmen asıllı Suriyeli IŞİD mensuplarından oluşan 3-4 grubun Türkiye sızarak Hatay ve Kilis illerinde saklandıkları eylemlerde kullanılması planlanan patlayıcıları taşıyan şahıslardan üçünün kadın kılığında ve diğer kadınların sırasında Türkiye geçiş yaptığı, eylemleri gerçekleştirecek şahısların büyük çoğunluğunu kadınlardan oluşuyor.
 
 
TERÖRİST FAALİYETLER
 
Raporda,20 Mart 2014 tarihinde Niğde Ulukışla Eminlik Köyü uygulama noktasında meydana gelen ve, bir polis, bir astsubayın şehit olduğu ve bir vatandaşın hayatını kaybettiği olayda Suriye’den ülkemize giriş yaptıkları tespit edilen ve eylemi gerçekleştiren 3 failden biri olan Çenderami Ramadani isimli kişinin yapılan tespitler çerçevesinde, adı geçen şahısla ilişkisi olduğu değerlendirilen, 1986 doğumlu Blader Mehmedi’nin Makedonya ve İsveç çifti vatandaşlığına sahip 81223048 nolu İsveç pasaportu sahibi ve Abdullah Kod adlı 1966 doğumlu Vaid ZEKJİRİ’nin 137362 seri nolu Makedonya pasaport sahibi ülkemizde muhtemel terörist faaliyetlerine iştirak edeceklerdir. 
 
TOPLANTI YAPILMIŞ
 
Raporun son bölümünde, 21 Mart 2014 tarihinde IŞİD doğu cephesi emirinin de katıldığı toplantıda Humus Deir Baba Bölgesinden Addas Nuri Al Ahmed, Halep Halidiye Bölgesi’nden Navvaf Mustafa El Şeyh, Halep Halidiye Bölgeis’nden Yamin Halid Adnan, İdlip Merkez Bölgesi’nden Muhammed Zeyn ELburkadar ve Hums Bölgesi’nden Ali Mahmud Naccar isimli şahısların yer aldığı belirtildi. . Türkiye’de eylem yapmak üzere Suriye pasaportu ile önümüzdeki günlerde Bab El Hava Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapma kararı alındığı ve şahısların liderliğini Addas Nuri Al Ahmed yaptığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler