İşte yağmurun Trabzon'a verdiği zarar

Trabzon'un Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir, Maçka ve Akçaabat ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle heyelan ve su taşkınları yaşandığı, bir köprünün çöktüğü, bir evin de yıkıldığı bildirildi.Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte dün başlayan ve

İşte yağmurun Trabzon'a verdiği zarar

Trabzon'un Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir, Maçka ve Akçaabat ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle heyelan ve su taşkınları yaşandığı, bir köprünün çöktüğü, bir evin de yıkıldığı bildirildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte dün başlayan ve gece saatlerine kadar süren sağanağın özellikle Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir, Maçka ve Akçaabat ilçelerinde etkili olduğu, heyelan sebebiyle Vakfıkebir - Tonya ilçelerine ulaşımı sağlayan yolun trafiğe kapandığı belirtildi.

Şalpazarı ilçesi yolunda da toprak kayması nedeniyle ulaşımın tek şeritten kontrollü sağlandığı bildirilen açıklamada, Tonya ilçesinde bir evin yağış sebebiyle yıkıldığı, kentin bazı bölgelerinde heyelan ve su taşkınları yaşandığı kaydedildi.

Açıklamada, olaylara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, DSİ ile ilçe belediyelerine ait toplam 120 iş makinesi ve 400 personelle müdahale edildiği, önceliğin Şalpazarı, Vakfıkebir, Tonya ve Akçaabat ilçelerine verildiği ifade edildi.

- "Nerede sıkıntı varsa müdahale ediyoruz" 

Selden etkilenen alanlarda incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yoğun yağış dolayısıyla kentin belirli bölgelerinde lokal heyelanlar, bazı bölgelerde de su taşkınları yaşandığını söyledi.

Tonya'da bir evin heyelanla yıkıldığını ancak can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Öz, "Hasarlar giderilecek. Yollarımızın bir kısmında geçici kapanmalar var. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyeleri, Karayolları ve DSİ ekipleri, kaymakamlarla olay yerlerindeler. Nerede sıkıntı varsa müdahale ediyoruz ve çözüm bulmaya çalışıyoruz" dedi.

Vakfıkebir-Tonya karayolunun heyelan nedeniyle kapandığını anımsatan Öz, "Yolumuz kapalı olduğu için Tonya’ya ulaşımı geçici olarak ara yollardan, servis yollarından temin edeceğiz. Yağışın azalması ile Karayolları ekiplerimiz gerekeni yapacak. Vatandaşlarımızın yağışlı havalarda tedbirli olmalarını, mümkün olduğunca dere yataklarından uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Öz, yağış nedeniyle Akçaabat ilçesinde de tarihi bir köprünün çöktüğünü belirterek, "Çöken, ulaşımda kullanılmayan tarihi köprü için restorasyon projemiz hazırdı. İnşallah orayı yine restore ederek şehrimize kazandıracağız" ifadesini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da bu yıl Trabzon'un dört kez yoğun yağış aldığını söyledi.

Tüm kurumlarının yaraları en kısa sürede sarmak için seferber olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Kapanan tüm yolları açacağız. Mal zararı yerine konur, Allah'a şükür can kaybı yok. Bütün çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz ve vatandaşlardan çalışmalarımıza destek olmalarını istiyoruz" dedi.

Öte yandan kentin yüksek kesimlerinde ve yaylalarda kar yağışının etkili olması sebebiyle, besicilerin hayvanlarına otlak bulmakta güçlük çektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler