İşte Trabzonlu ustanın marifeti

Trabzon'da Bakırcılar Çarşısı'nda bir bakır ustası, üzeride Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) logosu hamsinin bulunduğu 1 metre 40 santimetre boyunda ve 70 kilo ağırlığında bakır demlik yaptı.Trabzon'un tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda yıllardır bak

İşte Trabzonlu ustanın marifeti

Trabzon'da Bakırcılar Çarşısı'nda bir bakır ustası, üzeride Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) logosu hamsinin bulunduğu 1 metre 40 santimetre boyunda ve 70 kilo ağırlığında bakır demlik yaptı.

Trabzon'un tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda yıllardır bakırcılık yapan 53 yaşındaki Ali Çavuş, çocuk yaşında başladığı mesleğinde 40'ıncı yılına girdiğini, bu nedenle de ilginç bir işe imza atmak istediğini belirtti. Çavuş, "Yaklaşık 3 ay çalışarak, 1 metre 40 santimetre boyunda kendi tasarladığım bakır demliği hazırladım. 70 kilo ağırlığında olan demliğin çapı 1 metre 2 santimetre. Yapımında hiçbir makine kullanmadım. Tamamen el yapımı, göz nuru bir ürün. Demliği hazırlarken oldukça zorlandım. Ellerimde yaralar oluştu. Buna rağmen ısrar ettim ve demliği tamamladım. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın Trabzon'da yapılacağını öğrenince demliğin üzerine Oyunların logosu hamsi figürü işledim" dedi.

Demliğin simgesel olduğunu anlatan, olimpiyatlar için gelecek konuklara, "Biz sanatkar milletiz, ikramcı bir milletiz' mesajını vermek istediğini anlatan Çavuş, şunları söyledi: "Demlik, Oyunlar için kente gelmesi beklenen binlerce kişiye çay ikram edebilecek kapasiteye sahip. Gelecek misafirlere yetecek kadar çay alır. Yıllarca, 'ne yapsam da gündemde olsa, bu meslek unutulmasa' diye düşündüm. Sonunda da böyle büyük eserler yapmaya karar verdim. Kalıcı olmasını istedim. Bundan dolayı da çok mutluyum. Yerli ve yabancı turistler demliğe büyük ilgi gösteriyor. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler