İşte sokak sokak Trabzon'un yeni KDV listesi!

Bakanlar Kurulu konutların tesliminde uygulanacak KDV oranını arsa birim metrekare vergi değerine göre belirledi. Buna göre Emlak Vergisi Kanunu'na istinaden tespit edilen arsa birim metrekare vergi değeri; 500 lira ile bin lira (bin lira hariç) arasında

İşte sokak sokak Trabzon'un  yeni KDV listesi!

Bakanlar Kurulu konutların tesliminde uygulanacak KDV oranını arsa birim metrekare vergi değerine göre belirledi. Buna göre Emlak Vergisi Kanunu'na istinaden tespit edilen arsa birim metrekare vergi değeri; 500 lira ile bin lira (bin lira hariç) arasında olan konutların tesliminde yüzde 8 vergi oranı, bin lira ve üzerinde olan konutların tesliminde yüzde 18 vergi oranı uygulanacak.

LÜKS SEMTİN KDV'Sİ YÜZDE 18

Getirilen düzenleme ile 29 büyükşehirde 150 metrekarenin altında bile olsa lüks semtlerde KDV yüzde 18 oldu. Böylece İstanbul, Ankara ve İzmir'de bilinen büyük caddelerde konut KDV'si yüzde 18'e yükseldi. İstanbul'da Küçük Çekmece, Avcılar, Bayrampaşa gibi orta düzey semtlerin vergisi ana caddeler hariç yüzde 8 oldu. İstanbul'da konut almak isteyenler hangi semtte ne kadar KDV ödeyecek?

Tüm Türkiye için  Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sitesine girerek, il seçimi yaparak istediğiniz mahalle ve sokağın arsa/arazi değerini görebilirsiniz.

Trabzon'un sokak sokak listesi - KDV LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN- 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler