İşte bölgenin uyuşturucu haritası

Haber61.Net – Özel Haber – Doğu Karadeniz Bölgesinin uyuşturucu haritasını Haber Muhabirimiz Şükrü Üçüncü araştırdı. Başta Trabzon olmak üzere; Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Ordu’da bir yıl içerisinde uyuşturucu suçuna bulaşan kişilerin han

İşte bölgenin uyuşturucu haritası

Haber61.Net – Özel Haber – Doğu Karadeniz Bölgesinin uyuşturucu haritasını Haber Muhabirimiz Şükrü Üçüncü araştırdı. Başta Trabzon olmak üzere; Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Ordu’da bir yıl içerisinde uyuşturucu suçuna bulaşan kişilerin hangi maddelere daha fazla ilgi gösterdikleri ve ticareti yaptıkları Jandarma ve Polis raporlarına göre takip etti. Bu raporlara göre; Esrar birinci sırada yer alırken bu maddeyi son dönemlerde takip eden sentetik uyuşturucunun ise; Jameika (BONZAİ) maddesi takip ettiği öğrenildi.

RİZE İLE TRABZON BAŞA BAŞ

Bölgede uyuşturucu madde olayların sayısına bakıldığında emniyet güçleri Trabzon’da 150 Rize’de de 150 olaya emniyet güçlerinin müdahale ettiği öğrenildi. Bu iki ilde uyuşturucu ticaretinde birbiri ile bölgede yarışırken iki il arasında bu manada ticaretin fazla olduğu gözlemleniyor.

Uyuşturucu madde suçuna geçtiğimiz yıl bölgede buluşan kişi sayısı yan tarafta bulunan haritada kent altlarına verilen sayılar ile siz değerli okurlara sunulmuştur. Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele dairesi verileri ile Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Komutanlığının verilerine göre olay bazında harita oluşturulmuştur.

 

RİZE SUÇLU BARINDIRMAKTA BİRİNCİ

Bölgenin diğer bölgelere göre; uyuşturucu konusunda düşük olduğu gözlemlendi. Doğu Karadeniz Bölgesinde en fazla uyuşturucu maddeye merak ili ise Rize olarak verilere yansıdı. Rize’de bir yıl içerisinde 395 kişi hakkında 2313 sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanuna muhalefetten işlem yapıldı. Bölgenin bu ilini ikinci olarak 371 suçlu ile Ordu takip etti.

Uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere göre suçlu haritası tabloda gösterildi.

asil-kisi.jpg

Bölgede yakalanan uyuşturucu maddelerin genelde Esrar, Bonzai, ve Ecstasy olduğu öğrenildi. Bunların yanında Eroin’in sıklıkta yakalanmadığı emniyet raporlarında yer aldı.

Terör Örgütlerinin en büyük finansal kaynağı olarak uyuşturucu madde olduğu biliniyor. Başta PKK olmak üzere bir çok terör örgütü ülke genelinde uyuşturucu maddeden finans sağladığı ve bu rakamında çok yüksek olduğu öğrenildi.

PKK’ya yönelik uyuşturucu madde operasyonlarında ele geçirilen uyuşturucu miktarı

Eroin – 4 Ton 584 Kg

Esrar – 36 Ton 554 Kg

Kenevir – 17 Milyon 958 bin 469 kök

Bazmorfin – 4 bin 305 gram

Afyon sakızı – 22 kg

Kokain – 710 Kg

Sentetik uyuşturucu 344 bin 135 Kg

Bölgede Uyuşturucu madde kullanan kişiler anlamadan PKK’ya yardım ettiği uzmanlar tarafından dile getiriliyor.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel