İstanbul’da Çernobil çığlığı

 Karadeniz İsyandadır Platformu, Çernobil faciasının 27’nci yılında İstanbul’un Taksim Meydanı’nda buluştu. "Çernobil’i unutma, nükleere bulaşma" diyen platfom üyeleri, "Nükleere karşı yaşamı savunduğumuz için, iktidarların ve şirketlerin talan projelerin

İstanbul’da Çernobil çığlığı

 

Karadeniz İsyandadır Platformu, Çernobil faciasının 27’nci yılında İstanbul’un Taksim Meydanı’nda buluştu. "Çernobil’i unutma, nükleere bulaşma" diyen platfom üyeleri, "Nükleere karşı yaşamı savunduğumuz için, iktidarların ve şirketlerin talan projelerine karşı sokaktayız, isyandayız" dediler. 
 
"Çernobil'in 27. yılında tüm gün sokaktayız, isyandayız" parolasıyla yola çıkan Karadeniz İsyandadır Platformu (KİP), Taksim'in çeşitli noktalarında yapılan müzik ve dans performansları ile Çernobil'e lanet yağdırdı, nükleere hayır dedi. 
 
RADYASYONUN ETKİLERİ 240 BİN YIL SÜRECEK
 
"1986 Nisan’ından beri zehirleniyoruz, ölüyoruz. Önce çayın, fındığın, lahananın, toprağın, derenin üzerine yağan yağmurlarla zehirlendik" diyen platform üyeleri, "Tarım alanlarımız radyasyona bulandı, hayvanların genetik yapısı bozuldu. Ağaçlar eskisi gibi meyve vermez oldu. Avrupa’nın radyasyon miktarı yüksek olduğu için almadığı fındıklar, sütler sağlıklı nesil parolası ile okullarda çocuklarımıza dağıtıldı. Devlet eliyle kanser vakaları hepimizin ailesine musallat oldu. Çernobil’in zehri halen akıyor, sızıntı devam ediyor. Çernobil’den yayılan plütonyumun radyoaktif etkisi 240 bin yıl sürecek" dediler.
 
GEÇİT VERMEYECEĞİZ
 
Çevreciler, "Artık 'güvenli nükleer reaktörler yapıyorlar', 'Ekonomik kalkınma sağlayacağız', 'Nükleer santraller yapılmazsa karanlıkta kalacağız', 'Tüm dünya nükleer enerji kullanıyor', 'Nükleer enerji, iklim değişikliğiyle mücadelede gereklidir' gibi sözde enerji ve kalkınma yalanlarıyla iktidar, nükleer enerjiyi meşrulaştırılmaya çalışıyor. Bizler 30 yıldır bu masalları duyuyoruz ve bunlara inanmıyoruz. Nükleer ölümdür! Sinop’a, Mersin’e, Trakya’ya ve henüz açıklanmayan başka yerlere nükleer santral yapılmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel