İsrailli turistlerin Karadeniz'e ilgisi başlıyor

 Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, ‘Özür dileme’ ile başlayan yeni süreçte Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesinin turizm açısından önemli bir gelişme olacağını söyledi.  Konuyla ilgili

İsrailli turistlerin Karadeniz'e ilgisi başlıyor

 

Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, ‘Özür dileme’ ile başlayan yeni süreçte Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesinin turizm açısından önemli bir gelişme olacağını söyledi. 
 
Konuyla ilgili bilgiler veren Gürkök, İsrail ve Türkiye arasında Mavi Marmara olayı nedeniyle 3 yıldan fazla süren kırgınlık ve küskünlüğü hatırlattı. TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, İsrailli tur operatörlerinin yeni anlaşmalar için Türkiye’ye gelmeye başladığını kaydederek “İsrail’de gazete ve televizyonlar Türkiye’nin turist yerlerinin tanıtımına başladılar bile” dedi.
 
Karadeniz’de başlayan Doğu ve Güneydoğu’ya kadar uzanan kültür turizm destinasyonunun Avrupa pazarında da uzun süre yoğun ilgi gördüğünü belirten Gürkök, bölgede turizmin gelişmesinin bu turlar ile başladığına dikkat çekti. Gürkök “Başlayan ‘barış süreci’ olumlu sonuçlandığında bu kültür destinasyonu bölgemiz turizmine önemli katkı sağlayacaktır. Ayasofya Müzesi ve Sümela daha da önem kazanacaktır. Kültür turizminde Ayasofya ve Sümela birer markadır” şeklinde konuştu.
 
ARAP TURİST SAYISI ARTIŞ EĞİLİMİNDE
 
Gürkök, bu yılda oluşan turizm taleplerini değerlendirirken, geçen yıl olduğu gibi iç pazar ve Arap pazarı ağırlıklı sezon geçirileceğini tahmin edildiğini söyledi. Kruvazör ve kongre turizminde de önemli gelişmeler yaşanacağını ifade eden Gürkök ”Özellikle Arap turist sayısında gelecek 10 yıl içerisinde önemli artış bekliyoruz. Onun için doğa turizmine hizmet veren konaklama tesisleri sayısının artırılması gerekiyor. Çevre ve doğanın da korunmasına dikkat etmek zorundayız” diye konuştu.
 
Karadeniz kruvazör tur programlarında Trabzon’un tercih edilen destinasyonlardan biri olduğunu kaydeden Gürkök, geçtiğimiz yıl Trabzon Limanı’na 24 gemi ile 10 bin 400 ziyaretçi geldiğini ve yaklaşık 1 milyon 500 bin dolar ekonomiye katkı sağlandığını belirtti. Gürkök, bu sezon için kesinleşen gelecek gemi sayısının 25 olduğunu ve önümüzdeki zaman içinde artış olacağını düşündüklerini söyledi.
 
Yurtdışı uçak seferlerinde bağlantılı uçuşlar yerine doğrudan direkt uçuşların tercih edildiğine de dikkat çeken Gürkök, “Örneğin Trabzon’u tercih eden Arap turistin mutlaka İstanbul üzerinden gelmesi yorucu olmaktadır. Bu bakımdan Suudi Arabistan’dan Trabzon’a doğrudan uçuşların başlaması Trabzon tercihini artıracaktır. Hac ve Umre ’de olduğu gibi. Sayın valimizin girişimleriyle Suudi Arabistan’dan doğrudan uçuşların başlayacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel