İsrail'in saldırıları sürüyor

İsrail'in, savaş uçakları ve top mermileriyle Gazze'nin güneyindeki 4 hedefe saldırı düzenlediği bildirildi.İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyinde Hamas'a ait 3 hedefe hava saldırısı düzenlediği belirtil

İsrail'in saldırıları sürüyor

İsrail'in, savaş uçakları ve top mermileriyle Gazze'nin güneyindeki 4 hedefe saldırı düzenlediği bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyinde Hamas'a ait 3 hedefe hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Açıklamada, saldırı düzenlenen hedeflerle ilgili bilgi verilmedi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre ise İsrail topçu birlikleri, Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentine bir kaç top atışı gerçekleştirdi. Atılan top mermileri, Refah kentindeki boş bir araziye düştü.

Sağlık bakanlığı kaynakları, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.
 
12 Haziran'dan itibaren Gazze'den İsrail'e 150 füze atıldı

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze'den İsrail'e 150 füze atıldığını ileri sürdü.

Açıklamada, "3 Yahudi yerleşimcinin kaybolduğu 12 Haziran tarihinden bu yana Gazze'den İsrail'e 150 füze atıldı. Füzelerden 89'u İsrail'e düştü, 18'i 'Demir Kubbe' füze savunma sistemine takıldı" denildi.

Geri kalan 43 füzeye ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, Gazze'den İsrail'in güneyine dün geceden bu yana 14 roket atıldığı bunlardan 3'ünün füze savunma sistemine takıldığı kaydedildi.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

Ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria'da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 650'ye yakın kişiyi gözaltına almış, Gazze'ye hava saldırıları düzenlemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel