İsmet İnönü’nün torunu Artvin’de konuştu

CHP Artvin İl Örgütü, Merkez İlçe Başkanlığı ve Kadın Kollarının birlikte organize ettiği “Cumhuriyetin Sarsılmaz Savunucuları, Kadınlarımız” konulu panel Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde yapıldı.Panele konuşan İsmet inönü’nün torunu CHP Ankara Mil

İsmet İnönü’nün torunu Artvin’de konuştu

CHP Artvin İl Örgütü, Merkez İlçe Başkanlığı ve Kadın Kollarının birlikte organize ettiği “Cumhuriyetin Sarsılmaz Savunucuları, Kadınlarımız” konulu panel Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Panele konuşan İsmet inönü’nün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan “Rahmetli dedem İnönü asla din düşmanı değildi,asıl din düşmanı bu güzel dinden nemalanan ve rant sağlayanlardır” dedi.

İsmet İnönü’nün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan dedesinin ölümünün üzerinden 41 yıl geçmesine rağmen kendinse saldırıldığını , bundan büyük üzüntü duyduğunu belirterek; “ Dedemin ölümünden 40 yıl geçmesine rağmen başbakanın saldırılarına maruz kalıyor. Üstelikte iftiralar atarak karalamaya çalışıyor.

BAŞBAKAN 40 YIL ÖNCE ÖLMÜŞ BİR İNSANA SÜREKLİ İFTİRALAR ATIYOR

Başbakanın iddialarını araştırdım. Ne diyordu, Dini yasakladı. Dini kitapları yasakladı” diyordu. Yasaklanan o kitaplardan buldum ve bugün çok iyi İslam Alimi olan insanlara gösterdim. Onlar ne diyor biliyor musunuz? Bu kitaplar bugün basılsa yine yasaklanır. Çünkü içeriğinde İslamı tahrif eden ifadeler yer alıyor. İslamı karalıyor. Dedem aslında dinimiz korumak için bu kitapları yasaklatmış. Dedemin ve Ninemin mektuplarını okudum. Mevlit okutup dualar ettiğini yazıyor. Böyle bir aile nasıl din düşmanı oluyor?

DEDEMİN ARTVİN İLE İLGİLİ BİRÇOK ANISINI BİLİYORUM

Dedemin Artvin ile ilgili birçok anısının olduğunu biliyorum. Burasını Atatürk’ün emriyle il olarak ilan eden dedem olmuş. Kayıkla Çoruh’tan yolculuk yapmış. Borçka Perçemli kemer köprü’nün açılışını yapmış. Artvin’in en işlek caddesinin adı İnönü Caddesi... Artvin o kadar ünlü ve kendisine has bir il ki; Dünyada henüz demokrasi yerleşmemişken, Avrupa’da bile kadınlara seçilme ve seçme hakkı verilmemişken, Türkiye’de 1933-35 yılları arasında ilk kadın Belediye Başkanını Artvin çıkarmış. Okuma yazma oranı en yüksek illerin başında yer alıyor. Buradaki kadınlar Cumhuriyetin değerlerini yaşıyorlar ve yaşamlarıyla taşıyorlar. Kimse buradaki insanları buna zorlamamıştır.

ARTVİN’İN AYDIN İNSANALARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Artvin’in girişinde Cumhuriyet Kentine Hoş Geldiniz” yazıyordu. Gerçekten Cumhuriyet kenti. Aydın, çağdaş demokrat insanların yaşadığı çok güzel bir il. Daha önce Hopa’ya gelmiştim, Artvin’e ilk kez geldim. Çok şirin ve çok güzel bir il. İnsanları çok sıcak. Artvin Milletvekilimiz Bayraktutan sürekli bana böyle bir etkinlik yapalım diyordu. Bugün gerçekleştirebildik. Çünkü Benim de Bayraktutan’ın da uluslar arası görevimiz var. Sizi onurla, gururla temsil etmeye gayret gösteriyoruz bunu bilmenizi isterim. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Dedi.

MADENCİ ŞİRKETİN SAHİBİ HEPİMİZE KÜFRETMİŞTİR!

Panelde konuşan  Artvin Belediye Başkanı ve CHP Artvin Belediye Başkan Adayı Emin Özgün, sözlerine 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü” nedeniyle kutlama ile başladı. Başkan Özgün; “sözlerime nereden başlayayım diye düşünürken, bugün çok önemli bir gün olduğunu düşünerek sevgililer gününü kutlayarak başlamak istiyorum. Biz erkekler kadınlarımızın değerini yeterince anlamış değiliz. Bu bakımdan ben kadınlarımızdan özür diliyorum. Sevgililer Gününüz kurlu olsun. Biz CHP olarak bu bayrağı hiçbir zaman Artvin semalarından indirmedik, indirtmeyeceğiz. Bu kadar büyük yolsuzlukların olduğu bir dönemde biz Artvin halkı olarak bunlara geçit vermeyeceğiz. Sayın vekilimize teşekkür etmek istiyorum. Adam Bizim madenimize göz dikmiş, üstüne üstlük bir de küfrediyor. Bu insanlar sana ne yaptı da küfrediyorsun? O işadamına Bunun hesabını soracağız. Sözlerimi uzatmak istemiyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.
 
AKP’YE DUR DEMEK İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANIDIR

CHP Artvin Milletvekili Avukat Uğur Bayraktutan, Türkiye’nin gidişatının hiç iyi olmadığını, buna dur demek için CHP’nin birlik ve beraberlik içinde hareket etme zorunda olduğunu, ayrılık, gayrılık lüksünün bulunmadığına vurgu yaparak;
“ Çok değerli Artvinliler bu gün çok önemli misafirimiz var. 1935 yılında İsmet İnönü Artvin’e gelmiş, 80’li yıllara Erdal bey’i ağırlamışız bu gün ise İsmet İnönü’nün toru burada bu ne büyük onur kendisine hoş geldiniz diyorum. Geçen ay bizi İnönü’nün evinde ağırlanmak gibi bir şerefe nail olduk. Bizi yemeğe davet ettiler, Atatürk’ün oturduğu masada oturduk. Şunu gördük ve çok duygulandık Cumhuriyetin Hangi koşullarda kurulduğun cumhuriyet kuranlarının nasıl tevazu içerisinde yaşadıklarını bunarla karşılaştırınca o dönemde yaşayanların ne kadar şanslı olduğun gördük. Artvin çok farklı bu kent bir cumhuriyet kenti Artvinli olmaktan çok onur duyuyoruz.Her yerde söylüyoruz Artvinli olmak bir ayrıcalıktır diye, iki şeyi çok seviyoruz bir Artvinli olmayı iki cumhuriyet halk partili olmayı. Bu iki şeyden vazgeçmiyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler