İşkur tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor

 Trabzon Çalışma ve İş Kurumu, Uzun sokakta açtığı stadla tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, vatandaşlar için açılan İŞKUR stantlarına yoğun bir ilginin olduğunu söyledi. İŞKUR'un İş ve Meslek danışma

İşkur tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor

 

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu, Uzun sokakta açtığı stadla tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor.
 
Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, vatandaşlar için açılan İŞKUR stantlarına yoğun bir ilginin olduğunu söyledi.
 
İŞKUR'un İş ve Meslek danışmanlarının halkın arasında farkındalık sağladığını söyleyen Sezgin, "Trabzon Çalışma ve İş Kurumu olarak işsizlik sorununun çözümüne yönelik olarak çalışmalarımız artan hızla devam etmektedir. Vatandaşa ve işverenlere birebir danışmanlık hizmet vermek üzere sahaya inen İş ve Meslek Danışmanlarımız kısa sürede olumlu çıktıları almaya başladı. Daha önce ramazan ayı boyunca Trabzon Belediyesinin düzenlemiş olduğu Zağnos Vadisi Etkinliklerinde stant açan İş ve Meslek Danışmanlarımız yaklaşık 1500 vatandaşımıza danışmanlık hizmeti vermiştir. Yine vatandaş yoğunluğunun fazla olduğu Uzun Sokakta 11-12-13 Eylül tarihlerinde stant açarak İŞKUR tanıtım hizmetlerinde bulunan İş ve Meslek Danışmanlarımız üç günlük sürede yaklaşık 900 vatandaşımıza danışmanlık hizmeti vererek İŞKUR faaliyetleri hakkında farkındalık sağlamıştır. Vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan İş ve Meslek Danışmanlarımız vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldılar. İŞKUR hizmetleri hakkında vatandaşı bilgilendiren İş ve Meslek Danışmanlarımız vatandaşlarımızı açık iş pozisyonları, işgücü yetiştirme kursları, işbaşı eğitim (staj) programları, girişimcilik programları ve Toplum Yararına Çalışma (TYÇP) Programları hakkında bilgilendirdi. İŞKUR standına ilgi sadece işsiz vatandaşlarımızdan gelmemiş olup, işverenler de İŞKUR standına yoğun ilgi gösterdi. Özellikle en az 2 tane işçi çalıştıran işverenlere işbaşı eğitim programları kapsamında stajyer çalışan verilmesi işverenler tarafından ilgiyle karşılandı" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel