İşçiye şok vergi borcu!

Ordu’nun Kumru ilçesi Esence köyünden 45 yaşındaki Mehmet Ergeç, yıllar önce inşaat işçisi olarak çalıştığı İstanbul’dan adına tahakkuk eden vergi borcuyla şaşkına döndü.Mehmet Ergeç, İstanbul Sarıyer’de bir inşaat firmasında bir ay süreyle inşaat işçisi

İşçiye şok vergi borcu!

Ordu’nun Kumru ilçesi Esence köyünden 45 yaşındaki Mehmet Ergeç, yıllar önce inşaat işçisi olarak çalıştığı İstanbul’dan adına tahakkuk eden vergi borcuyla şaşkına döndü.


Mehmet Ergeç, İstanbul Sarıyer’de bir inşaat firmasında bir ay süreyle inşaat işçisi olarak çalıştı. Orada şirkete verdiği kimlik fotokopilerinden adına kurulan bir işyeri veya işyerleri sebebiyle 2 bin TL borçlu olduğunu öğrenince şaşkına döndü. Bir bankadan tüketici kredisi almak için başvuran Mehmet Ergeç, borç sorgulaması sırasında İstanbul Sarıyer Vergi Dairesi’ne 2 bin TL borcu olduğunu öğrenince ne yapacağını şaşırdı. Mehmet Ergeç, “Yıllar önce İstanbul Sarıyer’de bir inşaat firmasında yaklaşık bir ay inşaat işçisi olarak çalıştım. O zaman oraya nüfus cüzdanı fotokopisini vermiştim. Orada ne bir işyerim ne de bir ticarethanem oldu. Ama adıma vergi mükellefi olarak 2002, 2003 ve 2004 yılları itibariyle borç çıktığını bir bankadan alacağım tüketici kredisi sebebiyle borç sorgulaması sırasında öğrendim ve şaşkına döndüm. Şu anda ne yapacağımı bilemiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel