İşbirliği imzaları atıldı

Görele Belediyesi ile Japonya Büyükelçiliği arasında imzalar atıldı.

İşbirliği imzaları atıldı
Trafik kazaları ve doğal afetler sonucu meydana gelebilecek ölümlü vakaları en aza indirmek amacıyla ilçeye kazandırılması planlanan tam donanımlı arama kurtarma aracı için Görele Belediyesi’nin Japonya Büyükelçiliği’ne sunduğu “Yaşamda Tutmak İçin Arama Kurtarma Ekibi Kurulması Projesi”nin imzaları Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde atıldı. 

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, 2016 yılı Yerel Projelere Hibe Programı çerçevesinde Japonya Büyükelçiliğine sunulan “Yaşamda Tutmak İçin Arama Kurtarma Ekibi Kurulması Projesi’nin Japonya Büyükelçiliği tarafından kabul gördüğünü ve protokol imzalamak için Japonya Büyükelçisi Sayın Hiroshi OKA ile Ankara Japonya Büyükelçiliği Rezidansında bir araya geldiklerini söyledi. Belediyelerine gönderilecek olan hibe bütçe ile tam donanımlı arama kurtarma aracı doğal afet ve profesyonel kurtarma gerektiren kazalara çok kısa zamanda müdahale edilmesini sağlayacağını ifade eden Başkanımız Erener, “Trafik kazaları ve doğal afetlerde kullanmak için itfaiye teşkilatına tam donanımlı arama kurtarma aracı kazandırmak için harekete geçtik. Bununla alakalı olarak Japonya Büyükelçiliği 2016 yılı Yerel Projelere Hibe Programına müracaat ettik. Talebimizi yerinde incelemek üzere Japonya Büyükelçilik ekiplerini ilçemizde ağırladık. Projemiz birçok belediye ve sivil toplum kuruluşlarının projeleri arasında ilk 11’de yer alarak değerlendirmeyi geçti ve kabul gördü. Doğal afet veya herhangi bir kaza olaylarında ilk müdahalenin çok önem arz ettiği dikkate alındığında bölgemiz için son derece önemli olan tam donanımlı arama kurtarma aracını belediyemize kazandırdık. Aracımız için protokol imzalamak için Ankara’da bulunduk ve Japonya Büyükelçisi Sayın Hiroshi OKA bir araya geldik ve protokolü imzaladık” dedi.

Erener, daha sonra Japonya Büyükelçisi Sayın Hiroshi Oka’ya kemençe hediye etti.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel